Halk Cephesi'nden açıklama: ‘AKP yalancıdır, HDP’ye yönelik saldırıları kontrgerilla örgütlüyor’

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'ye yönelik saldırıyı DHKP-C'nin yaptığı iddiası sonrası Halk Cephesi'nden açıklama geldi.

Halk Cephesi, HDP’ye yönelik saldırılara ilişkin açıklama yayınlayarak saldırıların kontrgerilla tarafından örgütlendiğini ifade etti.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Halk Cephesi'nin açıklaması şöyle:

HDP’ye Yönelik Saldırıları Kontrgerilla Örgütlüyor

Kontrgerilla Devletin Ta Kendisidir

Kontrgerilla AKP’dir

Halkımız; Düzen Partilerinin Sahte “Kınama” Açıklamalarına Kanmayın

Son bir ay içerisinde HDP binalarına yönelik saldırılara tanık olmaktayız. HDP yaptığı açıklamada son bir ay içerisinde 70’e yakın parti binasının saldırıya uğradığını söyledi. En son Mersin ve Adana’da HDP binalarına yapılan bombalı saldırılar oligarşinin ne kadar pervasızlaşabileceğini gösterdi. Tarihi halklara yönelik suçlarla dolu olan faşist devletin bunu yapmasına şaşırmadık. “Bu kadar da olmaz” demedik.

AKP katildir. AKP Kürt, Türk, Arap tüm halkların düşmanıdır. Barış derken bile ağzından kan damlayan bir iktidarın  “saldırıları şiddetle kınıyorum” demesi riyakarlıktır. AKP yalancıdır. AKP Ceylan’ın, Nihat’ın, Roboskili köylülerin, Berkin’in, halk ayaklanması şehitlerinin, Hasan Ferit’in katilidir. AKP’den hiçbir halka dost olmaz.

Kontrgerilla devletinin saldırıları karşısında HDP’nin yayındayız. Yaralanan HDP’li dostlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.

Faşistlerin ahlakı yoktur. Onurunu namusunu üç kuruşa satmış it sürülerinin saldırıları karşısında halkın dayanışmasıyla barikat olacağız.

YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA

KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ

AKP KÜRT HALKININ DÜŞMANIDIR

HDP’YE YÖNELİK SALDIRILARI ÖRGÜTLEYEN AKP’DEN HESAP SORACAĞIZ

HALK CEPHESİ