Hacettepe'de 'Sağlıkta Şiddet' protestosu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (HÜTF) emekçileri dün yaşanan saldırıyı protesto etti.

soL - Ankara

Geçtiğimiz hafta Samsun'da Dr. Kamil Furtun'un hastanede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir saldırı haberi de Ankara'dan geldi.

Dün akşam Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (HÜTF) Hastanesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım servisinde yaşamını yitiren bir hastanın yakınları servisteki sağlık emekçilerine küfürlerle ve hakaretlerle saldırdı. Saldırıda sağlıkçılar kendilerini bir odaya kilitleyerek korurlarken saldırganlar etrafa saldırarak servisin camlarını kırdılar.

Sağlık emekçilerine "Sizi öldüreceğiz, bıçaklayacağız" şeklinde tehditlerde bulunan saldırganlardan şikayetçi olan çalışanlar polisin "Yasları var, gözaltına alamayız" yanıtıyla karşılaştılar.

Bugün öğlen saatlerinde Ankara Tabip Odası (ATO) , Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve HÜTF emekçileri yaşanan olayı protesto etmek amacıyla HÜTF İç Hastalıkları binası önünde toplandılar.

Basın açıklamasında konuşan ATO Başkanı Dr. Çetin Atasoy, "Sağlık Bakanı'na ve İçişleri Bakanı'na sesleniyoruz. Ankara'nın göbeğinde Hacettepe'ye saldırıyorlar. Neredesiniz? Şiddete alışamıyoruz, alışmayacağız, alışılmasına izin vermeyeceğiz. Kanıksayıp susmayacağız. Şiddetten sorumlu bellediğimiz politikalarla mücadele etmeye, bu politikaları sağlık emekçilerinin kanı ve canı pahasına sürdürenlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Halkımızı bize karşı kışkırtmayın. Biz halkımızın yanındayız, herkese sağlık, güvenceli gelecek istedik, isteyeceğiz. Ölümlerde bir kuru başsağlığı değil sizden beklediğimiz. Şiddeti önleyin, ölümü gelmeden önleyin. Beceremeyecekseniz, biz yine öleceksek, gidin, o sağlıkta yıkım projenizi, sağlıkçıya ölüm projenizi alın ve gidin." ifadelerini kullandı.

Eylemde ayrıca Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mine Durusu Tanrıöver ve Türk Toraks Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Fuat Kalyoncu da söz alarak sağlıktaki şiddet olaylarının sona ermesi gerektiğini, yetkililerin gerekli önlemleri almadığını, can güvenlikleri olmadan sağlık emekçilerinin hastaların sağlıklarını koruyamayacaklarını belirtti.

Eyleme hastalar ve hasta yakınlarının da alkışlarla destek verdiği görüldü.