Güven Partisi vazgeçmiyor: Bu kez sendika tabelasıyla kumar oynattılar

Adana’da daha önce 50 kez kumar baskını yapılan Güven Partisi İl Başkanlığı’nın eski binasına Çukurova Eğlence Kalkınma İş Sendikası (Çek-İş) tabelası asılıp tombala oynatıldığı ortaya çıktı.

DHA

Ahlak Bürosu ekipleri, merkez Seyhan İlçesi’nin Kayalıbağ Mahallesi’nin Çakmak Caddesi’nde daha önce Güven Partisi İl Başkanlığı olarak faaliyet gösteren binada kumar oynatıldığı bilgisini aldı. Polisin, daha önce 50 kez baskın yaptığı Güven Partisi’nin bu yüzden terk ettiği binaya Çukurova Eğlence Kalkınma İş Sendikası adı altında tabela asıldığını saptadı.

Gerçekte böyle bir sendika olmadığını belirleyen polis, akşam saatlerinde binaya çok sayıda kişinin girdiğini de saptayınca baskın yaptı. Binada kumar oynatmak için yer temin ettiği belirlenen 11 kişi ile tombala oynayan 89 kişi yakalandı. Yapılan aramada ise çekiliş topları, yansıtıcı olarak kullanılan projeksiyon cihazı ile tombala kartları ele geçirildi. Sendika başkanı olduğunu söyleyen Ç.B.’nin de aralarında bulunduğu 11 kişi kumar oynamak için yer temin etmek sucundan haklarında işlem yapılırken kumar oynayan 89 kişiye ise 207’şer lira idari para cezası kesildi. Güven Partisi Adana İl Başkanlığı tabelası asılı olan ve tombala oynatılan bina, Ahlak Bürosu ekiplerince 50 kez basılmıştı. Polisin baskınlarından bıkan tombalacılar, Tepebağ Mahallesi’nde Milliyetçi İrade Yükselişi Partisi’ni (MİY) kurmuştu. Yeni parti binası da peş peşe 10 kez polis tarafından basılınca, tombalacılar burayı da kapatmıştı.