Gürsel Tekin: Türkiye, bu akşam ya da yarın Suriye'ye girecek

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'nin en geç iki gün içerisinde Suriye'ye sokulacağını iddia etti.

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iki gün içerisinde Suriye'ye sokulacağını söyledi. Bilgiyi çok sağlam bir kaynaktan aldığını söyleyen Tekin, aynı kaynağın, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerle ilgili de kendisine bilgi verdiğini belirtti. "Türkiye bu akşam ya da yarın askeri operasyon yaparak Suriye'ye girecek" diyen Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da böyle bir şey yoksa kendisini yalanlaması çağrısı yaptı.

Taraf gazetesinden Ayfer Çalıkıran'a konuşan CHP Genel Sekreteri Tekin, şöyle konuştu:

"Bu bilgi çok sağlam bir kaynaktan. Aynı kaynak daha önce de Süleyman Şah Türbesi'nde askerlerimizin IŞİD'in insafına terk edildiğini söylemişti. Bana verilen bilgiye göre, Türkiye bu akşam ya da yarın askeri operasyon yaparak Suriye'ye girecek. Başbakan'a sesleniyorum, Çıkın, böyle bir çılgınlık yok, o iddia yanlış deyin. Beni yalanlayın.

Türkiye’de sorunlar her geçen gün artıyor. Seçim bölgemde önceki gün pazarcı esnafıyla birlikteydim. Maydanoz satan bir esnaf kardeşim ‘Çok korkuyoruz. Çocuklarımızın geleceği için endişeliyiz’ dedi. 30 yıllık siyasetçiyim. Böyle bir üzüntü, böyle bir endişe hiç görmemiştim. Bütün bu sorunlar yaşanırken içeride de zaman zaman provokasyonlar yaşanıyor. Çeşitli siyasi partilere akla gelmeyecek tuzakların kurulduğunu biliyoruz. Bunların bir kısmını duyumlarımız sonucu bozduk. Bu aşamada korkunç bir iddiayı dile getirmek istiyorum. Öncelikle şunu vurgulayayım. Kaynağım çok sağlam, çok güvenilir. Bu kaynak daha önce Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerimizin adeta orada mahsur kaldığını, IŞİD’in insafına teslim edildiğini de önceden haber vermişti. Bu kaynağımın belirttiğine göre, Türkiye belki yarın akşam, belki öbür gün Suriye’ye askeri operasyon yapacak. Suriye’ye girecek."