Gökçek’in 'robocop'u dünya basınında

Melih Gökçek’in başkente koyduğu "robocop" dünyanın da gündeminde. Peru'da yayımlanan El Comercio gazetesi, Gökçek için "Melih el loco" ("deli Melih") ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Amerika basınında gündem oldu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan Latin Amerika’dan çok sayıda mesaj aldıklarını belirterek  en anlamlısının Peru’da yayınlanan ve kendilerine ulaşan gazetenin görseli olduğunu söyleyerek, “Mimarlar Odası olarak Gökçek bozuyor biz ülkemizin itibarını koruyoruz” dedi.

‘MELİH EL LOCO’

Mahkeme kararlarıyla durdurulmuş olmasına rağmen kentin her yanında oyuncaklarını sergileyen Gökçek için Latin Amerika gazeteleri, “Melih el Loco” (“Deli Melih”) ifadesini kullandı.

Peru’da yayımlanan el Comercio gazetesinin haberinde, “Türkiye başkentinin sakinleri ilk başlarda bunun bir şaka olduğunu düşündüler, ama gerçekti: Ankara’nın tartışmalı belediye başkanı, kentin ortasına Amerikan “transformers” filmindekine çok benzeyen dev bir robot heykeli dikti” denildi. Heykelin amacının Ankapark’ın reklamını yapmak olduğunu belirten Peru gazetesi, “Gökçek, kendisine karşı olanlarca “deli melih” olarak adlandırılan popülist belediye başkanı, dinozor ve robot replikalarından oluşan eğlence parkı ve “İstanbul boğazını Ankara’ya taşıyacak” yani Anadolu’nun çorağındaki şehre taşıyacak bir kanal yapmak gibi aşırı hırslı projeler vaat etti” diye devam etti.

‘ÜLKE ADINA ÜZÜCÜ’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan bu durumun “ülke adına üzücü” olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: 

Mimarlara yönelik akıl almaz suçlamalarda bulundu, kendisinin seviyesine inmeyeceğiz, hakkında jet hızıyla suç duyurusunda bulunduk. Biz mimarlar olarak ülkemizin itibarını koruyoruz. Oğlunun milletvekili seçilememesinin ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın sözlerini unutturmak gündem değiştirmek için her zaman başvurduğu yol. Üzüntüsünü anlıyoruz oğlunun milletvekili  olamamasını tevekkülle karşılamasını öneririz. Mimarlara yönelik açıklamaları ile ilgili suç duyurusunda bulunduk, tazminat davası da açacağız. Gökçek’in  bu akıl almaz  fantezileri ve icraatları ile dünyanın diline düştük. İnkaların ülkesi Peru’da “el comercio” gazetesinde yayınlana yazıda “Melih el Loco” yani deli melih diyorlar.Vallahi ülkemiz için üzülüyoruz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Gökçek’in Mimarlar hakkında söylediği sözlerle ilgili, hem Mimarlar Odası Ankara Şubesi , hemde Miimarlar Odası Ankara Şube Başkanı,Tezcan Karakuş Candan,2.Başkan Ali Atakan, Sayman Üye Namık Kemal Kaya, Sekreter Üye Tuğba Arslan ve Yönetim Kurulu üyesi Muteber Aslan’da dava açtı.

Peru’da yayımlanan El Comercio gazetesinin kupürünü ve çevirisini de paylaşan Candan, “Ankara bunu hak etmiyor” dedi.