Gezi amirine 6 yıl hapis istemi

Haziran Direnişi sırasında parkta kurulan çadırların yakılması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, çadırların yakılması talimatını verdiği iddiasıyla dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli'nin "yangın çıkarmaya azmettirmek" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında parka kurulan çadırların yakılması ile ilgili "Çadırları toplamakla uğraşmayın. Yakın gitsin" talimatı verdiği iddia edilen dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli hakkında iddianame hazırlandı.

DENETİM VE KOORDİNASYONDAN SORUMLU
Cumhiyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, iddianamede, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında bazı ağaçların sökülmesini protesto eden bir grubun Gezi Parkı'nı işgal ederek çadır kurdukları kaydedildi. Göstericilerin tahliyesi ve birçoğu turuncu renkli küçük boy kamp çadırının kaldırılması için genel denetim ve koordinasyon sorumlusunun İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli'nin olduğu belirtildi.

YAKMA TALİMATI VERDİ
İddianamede, şüpheli Ramazan Emekli'nin Gezi Parkındaki çadırları toplayan zabıta komiseri M.S.'ye 'Çadırları toplamakla uğraşmayın. Yakın gitsin' talimatı verdiği aktarıldı.

Şüpheli Emekli'nin talimatı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı merkez zabıta amiri A.T., zabıta komiserleri H.A., M.S., merkez zabıta memuru Ş.A., sözleşmeli zabıta memurları O.Ç., H.Y. ve M.Y.'nin zabıta yönetmeliğine aykırı bir şekilde görevlerini kötüye kullanarak bazı kamp çadırlarını ateşe verip bazılarını da yanan çadırların üzerine atarak yangın çıkardıkları belirtildi.

YANGINA AZMETTİRME
Bu şekilde çevrede korku, kaygı ve paniğe neden olunduğu aktarılarak, şüpheli Ramazan Emekli'nin yasal olmayan talimatı ile görevini kötüye kullanıp parktaki çadırların yakılmasını azmettirdiği ifade