Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi: Ensar Vakfı kapatılmalıdır

Öğrencilere tecavüz haberleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı'na ilişkin bir açıklama yapan Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, "Ensar Vakfı kapatılmalıdır. Eğitim bütün unsurlarıyla laik bir temelde yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.

Haber Merkezi

Yandaşların siper olduğu ve Ensar Vakfı'na ilişkin Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nden bir açıklama geldi.

"Ensar Vakfı kapatılmalıdır" başlıklı açıklamada  "Çocuklarımıza musallat olan gericiliğe ve bizi sürüklemeye çalıştığınız karanlığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz, susmayacağız, sessiz kalmayacağız" denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Ensar Vakfı kapatılmalıdır

Eğitim bütün unsurlarıyla laik bir temelde yeniden yapılandırılmalıdır

Bizi karanlığa ve cehalete mahkum etmeye çalışan gerici iktidar hesap verecek!

Karaman’da ortaya çıkan toplu tecavüz vakasından sonra, olayın gerçekleştiği evlerin kiralanmasında adı geçen Ensar Vakfı’nın şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir proje yürüttüğü ortaya çıkmıştır.

"Türkiye Değer Ödülleri" adı altında yürütülen projeye orta öğretim çocuklarının başvurması teşvik edilmekte, okullara ilanlar asılmakta, güya çocuklara ahlaki bir takım değerler aşılanmaktadır. Yıllardır süren bu işbirliğinden de anlaşılmaktadır ki Vakıf iktidar tarafından korunmakta ve kollanmaktadır.

Değer diye öğrettiğiniz şey küçük çocukları istismar etmek, akıllarını ve bedenlerini karanlık emellerinize alet etmek ise bilin ki sonuna kadar karşınızdayız.

Aklımızı ve vicdanımızı karartan bu olayda ismi geçen vakıfla iş birliği yapan tüm kurumlar ve şirketler derhal bir açıklama yapmalı, halkımızdan derhal özür dilemelidir.

Çocuklarımıza musallat olan gericiliğe ve bizi sürüklemeye çalıştığınız karanlığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz, susmayacağız, sessiz kalmayacağız.

Bu olayın kapanmasına izin vermeyeceğiz.

Hesap vereceksiniz!

Gericiliği, yobazlığı, kadına ve çocuklara tecavüzü meşrulaştıramayacaksınız.

Ensar Vakfı ve benzeri kurumlar derhal kapatılmalıdır. Eğitim yeniden ve bütün unsurlarıyla laik bir temelde yeniden yapılandırılmalıdır.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi

[email protected]