Gericiler heykeli 'ucube' ilan etti: 'Özgür Kadın heykeli sapkın ve ahlaksız zihniyetin ürünüdür'

Edirne'de Özgür Kadın Heykeli'ni "sapkın ve ahlaksız bir zihniyetin hezayanı olarak" değerlendiren İslam Gençliği'ne bağlı bir grup, heykelin kaldırılması için eylem gerçekleştirdi.

soL - Edirne

Edirne'de Özgür Kadın Heykeli olarak bilinen, Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi'nin cumhuriyetin 80. yılı anısına Bulgar heykeltraş Minço Minev'e yaptırdığı, örtüsünü çıkarıp atan şekilde form edilen heykel, Edirne İslam Gençliği tarafından protesto edildi.

Edirne İslam Gençliği grubu adına açıklama yapan öğrenci Leyla Şeflek:" Sapkın ve ahlaksız bir zihniyetin hezayanı olarak değerlendirdiğimiz bu heykelin hala bu topraklarda ayakta kalabiliyor olması kabul edilebilir değildir. Zira bu topraklar, bacısının örtüsüne el uzatan düşmana haddini bildiren Sütçü İmamın topraklarıdır. Bu topraklar sırf örtü uğruna Maraş'ta siper olmuş, Erzurum'da düşman sürmüştür" dedi.

'BU HEYKEL UCUBEDİR'

Haremlik­selamlık ve tekbirlerle gerçekleştirilen eylemde Şeflek; laik zihniyetin, çağdaşlaşma ve özgürleşme adı altında, ticari ve dünyevi amaçlarını gerçekleştirmek için kadını hayasızlık abidesi haline getirdiğini belirterek şunları söyledi: "Sanat eseri olarak yutturulmaya çalışılan bu heykel, olsa olsa bir ucubedir. Bizler, şerefli ve kişilikli bir varlık olan kadının, bu ucubeyle temsil edilmesini kabul etmiyoruz. Bizler, kadının yarı çıplak vaziyette dolaşmasına, iğrenç bakışlara ve rezil kahkalara hedef olmasına müsaade etmeyeceğiz...Kadın bedenine tapan şehvetperestleri, bizden önceki nesil kabul etmemiştir, bizler de kabul etmeyeceğiz."

Edirne'nin duyarlı insanlarının bu heykeli kendilerine hakaret olarak kabul ettiklerini ileri süren Şeflek, heykelin bir an önce kaldırılmasını istedi.

'BU HEYKEL HAKARETTİR'

Basın açıklaması okunduğu sırada, bir kadın vatandaş eylemci gruba dönerek; "Hangi çağda yaşıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Çevrede bulunan emniyet güçleri tarafından olay yerinden uzaklaştırılan vatandaşa eylemcilerden bir kişinin: "Siz zaten bataklığa batmışsınız" diyerek tepki göstermesi dikkat çekti. Edirne İslam Gençliği Başkanı Habil Mert ise; "Bir Bulgar'ın yaptığı bu heykel Türk kadınını temsil edemez, bu heykel hakarettir" dedi. 'Heykelin kaldırılması yönünde başka girişimlerde bulunacak mısınız?' sorumuz üzerine ise; "Bu eyleme verilen tepkilere bir bakalım, ilerleyen zamanlarda yetkililerle temasa geçip kaldırılmasını talep edeceğiz" şeklinde yanıtladı. Grup üyeleri gazetecilerin eylemi kim adına yapıyorsunuz sorusuna ise 'duyarlı müslümanlar', 'duyarlı müslüman öğrenciler' yanıtını verdi.