Gaziantep'te 'Eğitimde gericileşme' paneli

Gaziantep'te "Eğitimde gericileşme ve bilimsel laik eğitim" başlığında yapılan panelde, artan gericiliğe dikkat çekilerek mücadele çağrısında bulunuldu.

Gaziantep'te Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla "Eğitimde gericileşme ve bilimsel laik eğitim" paneli yapıldı. 

Düztepe Alevi Kültür Derneği'nde öğretmen, öğrenci ve velilierin katılımıyla yapılan panelde soL portal yazarı Boğaziçi Üniversitesi'nden Eğitim Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Rıfat Okçabol bilimsel laik eğitim, Çukurova Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Adnan Gümüş "değerler eğitimi", Gaziantep Üniversitesi Psikiyatrist Dr. Özlem Aybastı'nın gerici eğitimin çocuk psikolojisine etkisi üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Rıfat Okçabol, AKP iktidarı süresince artan gerici eğitimin günümüzde toplumsal olaylarda kendisini gösterdiğini, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerinin sorumlusunun, oluşturulmaya çalışılan gerici, baskıcı ve kindar nesillerin birer çıktısı olduğunu vurguladı. "Bugün Özgecan'ın çığlığını bizler duyuyoruz ama gerici eğitimle yoğrulan beyinler ve onun oluşması için mücadele eden zihinler duymuyor, duyamaz" diyen Okçabol, üniversite giriş sınavında sorulacak soruları da değerlendirerek, örneğin Cuma namazının ilk defa nerede kılındığını bilmeyen öğrencilerin üniversite okuma hakkının elinden alındığını belirtti.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Prof.Dr. Adnan Gümüş yaptığı sunumda, en son yapılan Milli Eğitim şurasında "değerler eğitimi" başlığında amacın daha fazla gerici ve dindar nesillerin artan din dersi saatleriyle yapılacağını belirtti. Çeşitli istatakiksel bilgiler içeren konuşmasında AKP iktidarında artan bir söylem olarak "Milli İradeye saygı" cümlesinin aslının "islama saygı" şeklinde özetlyen Gümüş, bu konudaki mücadeleye devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Panelde Psikiyatrist Dr. Özlem Aybastı'nın çeşitli şekillerde artan gerici eğitimin insan psikolojisi üzerine yaptığı sunumun ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Sorulan sorulara cevap veren Okçabol, "Bugün bu salonda toplanan bizlerin gericliğe karşı mücadele eğer kazanılmazsa bu salondaki herkesin çocuğu sizlere düşman olacak, bu yüzden mücadele etmemiz ve AKP'yi iktidardan indirmeliyiz" dedi. 

Birleşik Haziran Hareketi'nin selamlandığı panel, örgütlenme ve mücadele çağrısıyla son buldu.