Gaziantep'te 9 kişiyi öldüren Yusuf Taş 'vatan haini olmak' istememiş

Gaziantep'te, 9 kişiyi öldürdüğü için tutuklanan katil zanlısı Yusuf Taş "Kilis’te sınır köylerinde dolaşırken Suriye’ye geçmek istedim. Ancak sınırdaki birisi bana; ’PKK seni Türk askerine karşı kullanır’ dedi. Bunun üzerine ben de; ’vatan haini olamam, öleceksem kendi vatanımda ölürüm’ diyerek Suriye’ye gitmekten vazgeçtim" dedi.

Gaziantep'te, boşanma aşamasındaki eşi ve 8 yakınını öldürdükten 55 gün sonra İzmir’e gitmek için bindiği otobüste yakalanan Yusuf Taş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İfadesinde çok korktuğu için Suriye’ye geçmek istediğini ancak vatan sevgisinden dolayı bunu yapmadığını da öne süren Yusuf Taş şöyle dedi:

"Kilis’te sınır köylerinde dolaşırken Suriye’ye geçmek istedim. Ancak sınırdaki birisi bana; ’PKK seni Türk askerine karşı kullanır’ dedi. Bunun üzerine ben de; ’vatan haini olamam, öleceksem kendi vatanımda ölürüm’ diyerek Suriye’ye gitmekten vazgeçtim. Firarda olduğum sürece motosikletle köylerde dolaşıyordum ve köylülerden yardım istiyordum. Geceleri boş bulduğum alanlarda geçiriyordum. İzmir’e gitmeye karar verdim ve otogara gelip 90 liraya bilet aldım. Otobüs hareket edeceği sırada polisler beni yakaladı. Firarda olduğum 55 günlük süre zarfında kimseden yardım almadım. Köylerde dolaşırken kimsesiz olduğumu söyleyerek insanlardan yiyecek istiyordum. Benim öldürülen 9 şahıstan hiçbiriyle sorunum, husumetim yoktu. Öldürülen eşim Tuğba ile boşanma aşamasındayız, o bana her türlü küfrü etse de onla da husumetim olmadı. Ben öldürülen 9 kişiyi öldürdüğümü hatırlamıyorum."