Folklor ekibine 'tokatlı' motivasyon, kameramana yumruk!

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Kars'ta düzenlenen grup birinciliği yarışmasında bir eğitmenin, ekipte bulunan çocuklara gösteri öncesi tokat attı.

DHA

İsmail Aytemiz Spor Salonu'nda 18- 19 Nisan günleri arasında yapılan yarışmaya İstanbul, Ankara, İzmir, Iğdır, Erzurum, Kars, Bayburt, Ağrı, Kocaeli, Gümüşhane'den halk oyunları ekipleri katıldı. Yarışmaların yapıldığı salonun giriş kısmında 'yıldızlar geleneksel düzenlemesiz' dalında mücadele eden Erzurum Palandöken Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübünün eğitmeni Mustafa Burak Çağlar'ın, öğrencileri sözde motive etmek için yüzlerine ve bacaklarına eliyle vurması dikkat çekti. Gösteri kıyafetli çocukların eğitmenden dayak yediklerini gören yerel Serhat TV kameramanı Adem Alp, bu anları görüntülerken saldırıya uğradı. İddiaya göre önce "Ne çekiyorsun?" diyerek eliyle kamerayı kapatan ve kameranın ışık sistemini kıran, LCD ekranına zarar veren Çağlar, bu yüzden çıkan tartışmada Adem Alp'ı yumrukladı. Kameraman Adem Alp'in şikayeti üzerine Spor Salonuna gelen polis, eğitmen Çağlar ve kameremanı ifadelerinın alınması için Kazımpaşa Polis Merkezi'ne götürdü.

Dayak yediğini ve kamerasının kırıldığını iddia eden Adem Alp şunları anlattı:

"Salonda yanıma gelen biri, eğitmenin öğrencileri dövdüğünü söyledi. Gidip baktığımdaMustafa Burak Çağlar'ın halk oyunları ekibindeki çocuklara tokat attığını, yanaklarını sıktığını, bacaklarına vurduğunu gördüm ve kayıt yaptım. Uzaktan bir süre çekim yaptıktan sonra yanına gidip bunu neden yaptığını sordum. "Sen nasıl çekersin?" deyip önce kameramı kırdı, sonra bana vurmaya başladı. Şikayetçi olmam üzerine karakola getirildik. Karakolda da saldırdı."

Eğitmen Çağlar, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dalda birinciliği Erzurum Palandöken Belediyespor Kulübü alırken, karakolluk olan eğitmen Mustafa Burak Çağlar'ın ekibiErzurum Palandöken Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ikinci oldu. Eğitmenleri tarafından sözde dayakla motive edilen öğrenciler de yarışmadan sonra Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi.