Figen Yüksekdağ: Kimse bizi tehdit etmeye kalkmasın

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, operasyonlarla ilgili olarak, "Kimse bizi tehdit etmeye kalkmasın, bu tehditlerden medet ummasın" dedi.

Barış Bloğu'nun Suruç’ta katliamı için düzenlediği basın açıklamasına katılan katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barış yürüyüşünün yasaklandığını hatırlatan Yüksekdağ, "Bu yasak, geçici hükümet tarafından bir hafta boyunca uygulanan savaş ve gerilim politikalarının en tipik göstergesidir" dedi.

"IŞİD'e karşı mücadele adı altında halklara karşı bir savaş başlatıldığının savunan” Yüksekdağ,Bağcılar’daki operasyon sırasında Günay Özaslan polis tarafından öldürülmesi ile ilgili olarak  "Yargısız infaz sonucu cenazesi kaldırılmak istenen devrimci kadın arkadaşımızın cenazesi adeta rehin alınmış durumda. İki günden bu yana Gazi cemevi polis kuşatması ve polis operasyonuyla karşı karşıya. Bir ibadethane AKP'nin kolluk güçleri tarafından kuşatılmış ve rehin alınmış durumda" dedi.

Gazi Cemevi'ne biber gazı atılmasının tüm Alevilerin tehdit edildiğini öne süren Yüksekdağ, "Yine bu hafta 600'ün üzerinde gözaltı yaşandı. Bu arkadaşlarımızın çoğu HDP'liydi. IŞİD'de karşı mücadele safında yer alıyorlardı. Geçici hükümet ve talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla IŞİD'de karşı konumlanan güçler hedeflendi. Hala gözaltı operasyonları devam ediyor" diye konuştu.

Yaşananlar için "Darbeyi dayatan bir ara rejim yaşanıyor" diyen Yüksekdağ şöyle konuştu:

"Bizler bu koşullarda onlara savaş yaptırtmayacağız. 'Başkan yaptırtmayacağız, size diktatörlük yolu açmayacağız' dedik, sözümüzde durduk. Bundan sonra da halkımızın birliğiyle, demokratik tutumu ve barışta ısrarıyla savaş heveslilerine savaş yaptırtmayacağız. Bu memlekette ve ülkede barışın da kardeşliğin de demokrasinin sahipleri vardır. Bu ülke sahipsiz değildir, bu değerler sahipsiz değildir. İstiyorlarsa ortadayız. Canımız da mücadelemiz de bu yüce değerler için işte orta yerde duruyor. Kimse bizi tehdit etmeye kalkmasın, bu tehditlerden medet ummasın. Kimse korku, tehdit ve yıldırma siyasetinden kendisine ekmek ve prim çıkacağını sanmasın. Bu ekmek acı ekmektir yiyemezler, yutamazlar. Bunu çok iyi bilsinler. Ölümle, tehditle korku salarak teslim almaya çalışarak asla ve asla Türkiye'nin geleceğini aydınlatmazlar, karartırlar. Karartmalarına izin vermeyeceğiz. Savaş yapmalarına, savaş yaptırtmalarına izin vermeyeceğiz."