Feyizoğlu: Hiç kimse kimseye keyfilik yapmasın

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla Anıtkabir ziyaretinden sonra açıklamalarda bulundu.

DHA

Feyzioğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Türkiye’nin en güvenilir kimliğine sahip olduklarını, adliyeye her gün işi dolayısıyla girenlerin içinde avukatlar kadar güvenli giriş yapan başka hiçbir kesim bulunmadığını belirtti.
Feyzioğlu, avukatlara uygulanan "arama" kararında ilişkin “Hiç kimse kimseye keyfilik yapmasın. Hakim, savcı, avukat kapılarını aynı yapacağız, aynı yapmak zorundayız. Hakim, savcı, avukat aynı kapıdan girecek, aynı uygulamaya tabi olacak. Buna direnmenin bana birisi mantığını anlatsın” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, faşist diktatör Mussolini’nin “Avukatlar olmasa İtalya’yı mükemmel idare ederdim" sözünü örnek vererek "Biz de bugün Anıtkabir’deyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok ünlü bir sözü var. Ankara Hukuk Fakültesi’ni açılışında ’Bu büyük müesseseyi açarken duyduğum mutluluğu hiçbir teşebbüsümde duymadım’ diyor. Avukatlara yönelik her saldırı aslında vatandaşa yönelik saldırıdır. Bunu halkımızın çok iyi bildiğini de biliyoruz. Türkiye’de son 5 yıldır milletimiz iyi ki avukatlar var iyi ki barolar var diyor. İşte bu mücadelenin bir sonucudur bu.” dedi.