Eskişehir’de soL okurları bir araya geldi

Eskişehir’de soL okurları, Tepebaşı Özdilek Sanat Merkezi’nde “AKP, Emperyalizm ve Kobane üçgeninde Ortadoğu” konulu soL okur toplantısında bir araya geldi.

soL - Eskişehir

Eskişehir’de soL okurları, Tepebaşı Özdilek Sanat Merkezi’nde “AKP, Emperyalizm ve Kobane üçgeninde Ortadoğu” konulu soL okur toplantısında bir araya geldi.  SoL yazarı Özkan Öztaş ve soL portal editörlerinden Selin Asker’in katıldığı toplantı Pazar günü gerçekleşti. 

Konuşmasına emperyalizmin bölgedeki en kullanışlı enstrümanının gericilik olduğunu belirten Selin Asker, “Arap Baharı”, Mısır ve Suriye’de yaşananlara dikkat çekerken, “emperyalizmin bölgedeki iktidarını gericilik ve işgalcilikle kurup güçlendirmeye çalıştığını ifade etti.

soL Portal yazarı Özkan Öztaş ise konuşmasında, Rojava denklemi ve bölgede gelişen olayların dünyaya nasıl yansıdığından söz etti.  “Kürt halkının bir bütün olarak daha Amerikancı bir hatta ittirildiği, zorlandığını düşündüğümüzde buna hepimiz üzüleceğiz” diyen Öztaş, “Bu ülkede koca bir Haziran yaşandı ve buradan geriye kalan nokta, AKP’nin işinin bu kadar kolay olmadığını sadece Türkiye emekçilerinin eskisinden daha kötü bir deneyimin altına girmeyecek kadar akıllı olduklarını hesaba katmak gerekiyor” diye konuştu.