Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ihraç edildi

Fethullah Gülen cemaati konusunda ‘Maalesef benim partim teslim oldu’ diyen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edildi.

soL - Haber Merkezi

CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edildi.

Ateş, CHP Disiplin Kurulu'nca "ihracına ilişkin tebliğ"in kendisine yapıldığını söyledi.

Yılmaz Ateş Ekim ayında katıldığı bir televizyon programında, Cemaat ile mücadele tartışılırken CHP'nin politikalarını eleştirmişti.

Ateş, “Hem MHP’yi takdir ediyorum hem de Fenerbahçe kulübünü... Maalesef benim partim teslim oldu. İktidarıyla muhalefetiyle o tuzağa karşı dik dursaydık 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı” demişti.

İhraç kararının kabul edilemez olduğunu belirten Ateş, şunları söyledi:

Ben bir öz eleştiride bulundum. CHP'lilerin öz eleştiri yapmasını istememek CHP'nin ilkeleriyle bağdaşmaz. Ulusal Kurtuluş Savaşı dahi milletvekillerinin eleştiri hakkını kullandığı bir ortamda yapıldı. Avrupa diktatörlüğe kayarken, Mustafa Kemal Atatürk 1931'deki 3. Olağan Kurultayımızda 'Partinin bir eksikliğini, yanlışlığını gördüğümüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Çünkü bir yanlışlığa gösterilen müsamahanın zararı, faydalarından büyük olur.' diyor. Böyle bir parti geleneğinden geliyoruz. Partiyle ilgili bir öz eleştiri yaptığım için böyle bir kararın alınmasını yok hükmünde sayıyorum. Bununla ilgili gerekli itirazları Yüksek Disiplin Kuruluna yapacağım.