Esad: Suriye petrolünü çalan IŞİD'in iki ortağı var, Erdoğan ve Amerikalılar...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'IŞİD terör örgütünün 2014 yılından bu yana Suriye petrolünün çalınmasında iki ortağı bulunuyor, bunların biri Recep Tayyip Erdoğan ve zümresi ile her zaman başka ülkeleri gasp etmeye çalışan Amerikalılardır' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Russia Today'a açıklamalarda bulundu.

"IŞİD terör örgütünün 2014 yılından bu yana Suriye petrolünün çalınmasında iki ortağı bulunuyor, bunların biri Recep Tayyip Erdoğan ve zümresi ile her zaman başka ülkeleri gasp etmeye çalışan Amerikalılardır" diyen Esad, "Türk halkı komşumuzdur. Ortak tarihimiz vardır. Türk halkını kendimize düşman ilan edemeyiz. Düşman Erdoğandır, politikaları ve zümresidir" ifadesini kullandı.

ABD'ye de tepki gösteren Esad, "Amerikalılar her zaman başka ülkeleri değişik yollarla gasp etmeye çalışıyorlar. Sadece petrol, para veya mali kaynakları değil haklarını da çalıyorlar" dedi.

SURİYE'NİN YENİDEN İNŞASI: ÇİN, RUSYA VE İRAN ÖNCELİĞE SAHİP OLACAK

Esad'ın açıklamasından başlıklar şöyle:

"Ülkemizi yeniden inşa etmek konusunda yeterli insan kaynağımız bulunuyor. Ayrıca, yaptırımlar konusunda da endişelenmiyorum ve Çin, Rusya ve İran gibi dost ülkeler bu yeniden inşa sürecinde kesinlikle önceliğe sahip olacaklar. 

İDLİB AÇIKLAMASI

Bizim eğilimimiz sivilleri korumak için teröristleri öldürmek yönünde, masum insanları teröristlerin insafına bırakma yönünde değil.

BAĞDADİ ROLÜNÜ OYNAMAK ÜZERE ABD TARAFINDAN HAZIRLANDI

Bağdadi, rolünü oynamak üzere ABD tarafından hazırlandı ve biz onun öldürüldüğüne inanmıyoruz. Belki gerçekten öldürülmüştür ancak asıl konu, ABD'nin bu ölüm üzerinden son yıllarda teröre verdiği desteği gölgeleyip kendisini aklama çabasıdır. Saddam Hüseyin yakalandığında onu gösterdiler, idam edilme görüntülerini yayınladılar. Çocukları öldürüldüğünde de görüntülerini yayınladılar. Aynı şey Kaddafi için de geçerli. Ayrıca, Bin Ladin'in cesedini neden göstermediler, Bağdadi'nin cesedini neden göstermiyorlar? Bu, ABD'nin teröre karşı olduğunu gösteren bir yalan hikayedir. 

Belki öldürülmüştür çünkü Bağdadi şahıs olarak zamanını doldurdu ve artık yeni birine ihtiyaçları var. Hatta belki de, IŞİD'in ismini tamamen değiştirip IŞİD'i Suriye hükümetine karşı kullanacak yeni bir formata büründürmeye çalışıyorlar."