Erdoğan'ın 'manevi kızım' dediği Göknur Damat, İmamoğlu'na destek verince bıçaklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın manevi kızı ilan ettiği Göknur Damat, 'Her şey çok güzel olacak' deyip Ekrem İmamoğlu’na destek için 20 TL bağışta bulununca bıçaklandı. İmamoğlu, Göknur Damat'ı zyaret etti.

Tekirdağ’da kanser tedavisi görürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "manevi kızım" dediği Göknur Damat, sosyal medya hesabında Ekrem İmamoğlu için "Her şey çok güzel olacak" diye paylaşım yapıp İmamoğlu’na destek için 20 TL para yatırdı.

Tekirdağ Odak Haber'de yer alan habere göre linç girişimine maruz kalan Göknur Damat, “Sen misin cesur yürek” diyen bir kişi tarafından baldırından bıçaklandı. 

İMAMOĞLU’NA DESTEK OLDU

Meme kanseri tedavisi gören ve KOSGEB’ten çektiği kredi ile makyaj stüdyosu açan ve kanserle mücadelesi nedeniyle Cumhurbaşkanı  Erdoğan tarafından "manevi kızı" ilan edilen Göknur Damat, sosyal medya hesabında Ekrem İmamoğlu için "Her şey çok güzel olacak" diye paylaşım yapıp İmamoğlu’na destek için 20 TL para yatırdı.

Damat’ın bu paylaşımı bazı AKP'liler tarafından eleştirildi. Damat’ın yazdıklarını sosyal medyada paylaşan bazı AKP'liler, “Bizden olanı bir kenara attık. Bizden olmayanı başa taç ettik. Onlar da aldı bizi ayak altına paspas etti” şeklinde ifadeler kullandılar. Bazı troller de "geber" diye mesajlar attı. Kimi sosyal medya kullanıcıları ise Damat’a sahip çıktı.

BIÇAKLANDI

Linç girişimine maruz kalan Damat dün akşam saatlerinde “Sen misin o cesur yürek” diyen bir kişi tarafından baldırından bıçaklandı. Hafif yaralanan Damat’a saldıran şahsı polis her yerde arıyor.

Polis merkezinde ifade veren Damat’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun menfur saldırının takipçisi olduklarını söyledi.  

İMAMOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Tekirdağ'da kendisi için bağış yaptığı haberinin yayınlanmasının ardından bıçaklanan Göknur Damat'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İmamoğlu, "Göknur'a tercihinden dolayı saldırılması ve linç kültürünün toplumda yer etmesi başta siyasiler olmak üzere hepimizin sorunu. Herkes sözlerine ve eylemlerine dikkat etmeli" dedi.

Ziyareti Facebook hesabından yayınlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

  • Sevgili Göknur'u ziyarete geldik. Malumunuz üzücü bir olay yaşandı. Bu konuda canımız çok sıkılıyor. Bu ve bunun gibi olaylar canımızı çok derinden sıkıyor. İnsanlığımızı hatırlamamız gerekiyor. Vicdanımızı, bu toplumun ahlakını hatırlamamız gerekiyor. Sevgili Göknur'a bir tercihinden dolayı saldırıda bulunmak, bir linç kültürünün toplumda yer etmesi, bunlar hepimizin sorunu. Şu anda belki simgesel buradayız, bu konu ne Göknur ne Ekrem İmamoğlu. Konu aslında toplumun ahlakı ve vicdanı. Bunu konuşmamız ve çözmemiz lazım. Hepimiz her şeyden önce insanız, kadınız, erkeğiz, anneyiz, babayız, çocuğuz. Dolayısıyla makam, mevki, siyaset o kadar ilginç yerlere doğru gidiyor ki, sanki hayat adına her şey orada var. Yok, hayat burada işte.

'TOPLUM VİCDANI DEDİĞİMİZ ŞEY ÇOK ÖNEMLİ'

  • Göknur'un şu dünyasına bakar mısınız? Göknur arkasında müthiş hikaye olan bir insan. Sağlığı ile mücadele veriyor. Gayet güzel bir şekilde, insani bir şekilde çare arıyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na gidiyor. Bunların hepsi çok güzel şeyler. Hayallerini burada kuruyor, belki de gördüğüm en şık kuaförlerden bir tanesini üretmiş, mesleğinde başarılar elde etmiş. Bu bir başarı öyküsü, aynı zamanda vicdanını yansıtmış.
  • Sağlığı ile mücadelesinde bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan çare aramış. Bu ne kadar güzel bir şey. O gün bunu başka türlü yorumlayanlar da yanlış yapmış, bugün de aynı şey geçerli. Bugün de sevgili Göknur hür iradesiyle, aklıyla, fikriyle bir karar vermiş. Birine destek oluyor, İstanbul'da yaşamıyor olabilir ama bir tercihte bulunuyor, bir dekont paylaşıyor, güzel de bir mesaj var, 'Her şey çok güzel olacak' diyor. Ne var burada? Birini mi kötüledi, birine hakaret mi etti? Yok.
  • O bakımdan toplum vicdanı dediğimiz şey çok önemli. Neticesinde Sevgili Göknur bir saldırıya uğruyor. Niye? Öyle bir hale getirilmiş ki toplum, bir sosyal medya üzerinden yayılan ve yaydırılan bir takım işlemler, öfkeler, hakaretler, belki onun etkisinde kalan birisi, belki onu yapanlardan birisi bilemem. Ama neticede hepimizi rahatsız eden, üzen bir olayla karşı karşıya geliyoruz. Allah korumuş, sağlığından dolayı mutluyum. Ailesine ve kendisine geçmiş olsun diyorum.