Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Çek git'

Erdoğan Beştepe'ye giden CHP'li iddiasıyla ilgili konuştu. 'Güya ben Külliye’de bir CHP’li ile görüşmüşüm’ diyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben 'İspat edemiyorsan çek git' dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İzmir'de partisinin İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada Beştepe'ye giden CHP'li iddiasını yalanladı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan tarafından dile getirilen iddiada bir CHP'linin Beştepe'de Erdoğan ile görüştüğü ve Erdoğan'ın bu görüşmede bu isme CHP genel başkanı olması için destek vereceğini söylediği ileri sürülmüştü.

Erdoğan konuyla ilgili “Güya ben külliyede bir CHP ile görüşmüşüm...” dedi. 

"Bunu haber yapan gazeteci kayıp” diyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak “Bay Kemal senin hayatın yalan. İzmir’den sesleniyorum sana. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin, ettin. Etmediğin takdirde CHP bu yalancıdan kurtulsun ve çek git” diye konuştu.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE CAMİ AÇILIŞI YAPTI

Erdoğan bugün İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsünde yapılan caminin açılışına katıldı. Erdoğan daha sonra AKP İzmir İl Başkanlığı'na giderek burada bir konuşma yaptı. 

Erdoğan "Bizim anlayışımızda seçmene küsme, darılma, vatandaşı suçlama gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Kavgayı, çıkar çatışmasını siyasetlerinin merkezine yerleştirenler bizim aramızdaki şu muhabbeti, şu sarsılmaz bağı bir türlü anlayamadılar" diye konuştu.

'EDEPSİZ, AHLAKSIZ'

Erdoğan TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li Özlem Zengin ile CHP'li Engin Özkoç arasındaki tartışmaya ilişkin "Bunlar özellikle yeri geldiğinde hanım kardeşlerimize saygı gösterdiklerini söylerler, yalan! Parlamentoda Özlem kardeşimize yaptıklarını gördünüz değil mi? İfadeye bak; ‘Ulan… Şu kadını susturun…’ bir kadına böyle bir ifade kullanılabilir mi? Bunu kullanana ben ne dedim? Bunlar edepsiz, ahlaksız… Bir hanımefendiye bu ifadeleri kullanacak kadar edepsiz, ahlaksız! Ama karşılarında bir hukukçu gördükleri zaman kuduruyorlar. Bunu hazmedemiyorlar. Özlem Hanım bir hukukçu. AK Parti’nin kadınları engelleri aşa aşa iktidara yürüyor" diye konuştu.

31 Mart seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerini yaptıklarını söyleyen Erdoğan "Taze bir ruhla yola devam edeceğiz. Bulunduğunuz yerlerin Ömerlerini seçin, bulunduğunuz yerlerin Haticelerini bulun çıkarın. Ve güçlü kadrolarla yolumuza yürüyelim" dedi.

Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı konuşmasında "PYD-YPG ile Bay Kemal iş tutuyor. Parlamentodaki HDP PKK'nın desteği ile orada değil mi? Peki onlarla beraber Ankara'dan İstanbul'a neden yürüyorsun? Ne işin var? Bir defa da çık 'bu PKK bir terör örgütüdür' de ya. Diyemez. Çünkü ürkektir, korkaktır, pısırıktır ve yalancıdır" ifadelerine yer verdi.

'HABER YAPAN GAZETECİ KAYIP'

Erdoğan şunları söyledi: "Son günlerde bir şey tutturdu, güya ben Külliye'de bir CHP'li ile görüşmüşüm. Ben! Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler. Böyle bir görüşme olmadı dediler. Ve bunu haber yapan gazeteci kayıp. Kendisi de diyor ki herhalde yanıldık falan. Bay Kemal senin hayatın yalan. Bak İzmir'den milletvekili olduğun ilden sesleniyorum sana eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmediğin takdirde CHP'nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun ve çek git. Ama yapamaz bugüne kadar ben bunu çok söyledik. Hepsi birbirini bulmuş. O gazetenin köşe yazarı da bu da. Bu kadar iddialı söylüyorum. Bizim hayatımıza yalan girmedi ama bunların hayatları yalan." Kılıçdaroğlu dün FOX TV'de konuk olduğu programda "CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Adamlar tutuldu, paralar verildi, biz bunu gayet iyi biliyoruz. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Saraya gidenleri biliyorum" demişti. 

'ESKİ TÜRKİYE' ÖZLEMİ

"Son günlerde eski Türkiye özlemiyle yanan, tutuşan bazı çevrelerin çeşitli kışkırtmalarına şahit oluyoruz" diyen Erdoğan şunları kaydetti: "Bakıyorsunuz başörtülü iki kız yolda yürürken bir tanesi çılgınlık yapıyor, gelip o başörtülü kızlarımıza saldırıyor. Bu ülkede hiçbir kesimin 28 Şubat zihniyetini hortlatmasına izin vermeyiz."

İBRAHİM TATLISES: 'LADIES AND GENTLEMEN'

Erdoğan'ın programında türkücü İbrahim Tatlıses'in de yer alarak kürsüden bir konuşma yapması dikkat çekti. Konuşmasına "Başta hanım efendiler olmak üzere ladies and gentlemen" diye başlayan Tatlıses Erdoğan için "Ölümüne yanındayız" dedi. Tatlıses daha önce birkaç kez AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu.