Erdoğan'dan AB zirvesi yorumu: Umarım parayı alır dönerler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-AB zirvesine değinerek, “‘3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ATO Congresium’da gerçekleştirilen HAK-İŞ Dünya Kadınlar Günü Etkinliği’ne katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, Brüksel’de gerçekleştirilen Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’ne değinerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun zirveden AB’nin Türkiye’deki mülteciler için yapacağı 3 milyar Euro’luk yardımla dönmesini temenni ettiği belirtti.

Erdoğan, “‘3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner” şeklinde konuştu.

Erdoğan şöyle konuştu: 

“3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner.

“Bakın bir taraftan ‘mülteciler gelmesin’ diyorlar. Tamam da mültecileri biz göndermiyoruz ki, bak denizden geliyorlar. Bunların birçoğu da maalesef ölüyorlar. Biz şu ana kadar sadece denizlerden 100 bine yakın mülteciyi botlarımızla kurtardık. Ama diğerleri botları şişleyerek onların ölümüne neden oldular. Farkımız bu. Biz insana böyle bakıyoruz, onlar ise öyle bakıyorlar.”