Erdoğan yine akademisyenleri hedef aldı: Aslında bunlar bir akademik terörün aktörleridir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri'de yaptığı konuşmada yine akademisyenleri hedef alarak "Ey akademisyenler, siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu ufacık yavrularımızın karne aldığı günde el bombası atacak kadar hainleşen bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz ya, siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik terörün aktörleridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası tarafından düzenlenen bir programda konuştu. 2 haftadır durmadan Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi'nin bildirisini imzalayan akademisyenleri hedef alan Erdoğan, bu tavrını Kayseri'deki konuşmasında da sürdürdü.

Diyarbakır'da bir okula el yapımı patlayıcı atılması üzerinden akademisyenleri hedef alan Erdoğan  "Bu ufacık yavrularımızın karne aldığı günde el bombası atacak kadar hainleşen bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz ya, siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik terörün aktörleridir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

12 Eylül darbesi, 24 Ocak kararlarının asıl hedeflerini destekleyen değil, geciktiren ve zayıflatan bir görev edinmiştir. Benzer ekonomi politikalarını uygulamaya başlayan ülkeler ileri doğru atılırken, biz 12 Eylül’ün uzun süren etkilerinden dolayı geride kaldık. istikrar arayışı içinde olmamız 12 Eylül’ün vesayetçi yapısı sebebiyledir.

Bunun için her fırsatta yeni anayasa diyoruz, her fırsatta başkanlık sistemi diyoruz. Dikkat ediniz, yeni anayasa tartışmasında olumsuz tavır alan herkesin milletten, milli iradeden çekiniyor olmaları çok açık. Çok korkuyorlar. Başkanlık sisteminden bundan dolayı, milli iradeden bundan dolayı çekiniyorlar. Millete güvenenler bundan niye korksunlar. Önümüzdeki dönem bu meselelerin çözüldüğü bir dönem olacak. 

Değerli arkadaşlarım, milli birliğin, beraberliğin, istikrarın, güvenliğin değerini Kayserili kardeşlerim çok iyi bilir. Bugün Kayseri sanayide, ticarette, üretimde, ihracatta ve eğitimde ve daha pek çok alanda dünyada, ülkemizin önde gelen merkezi haline gelmişse, arkasında değerlerine bağlılığı var. Kayseri halkı, Anadolu’nun ortasında başarı hikayesine imza atmıştır. Kayseri’nin örnek gösterilen bir model halini almasından memnuniyet duyuyoruz. Kayseri’nin potansiyelini hayata geçirmesi için her türlü desteği verdik, veriyoruz. ulaştırma projelerimizin merkezine Kayseri’yi yerleştirdik. 79 yılda 83 km bölünmüş yol yapılmışken, dikkat edelin 434 km daha ilave ettik. Nereden nereye...

BUNLAR AKADEMİK TERÖRÜN AKTÖRLERİ
Ana muhalefet bile bugünlerde bunlara destek veriyor. Geçen cuma yaşanan hadiseyi gördük. Diyarbakır’da öğrencilerin karne aldıkları günde el yapımı bomba atıyorlar ya. Ey akademisyenler, siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu ufacık yavrularımızın karne aldığı günde el bombası atacak kadar hainleşen bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz ya, siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik terörün aktörleridir. Onun için duruşumuz, milletçe elele olacak, omuz omuza olacak. Bunlara asla bu fırsatı vermeyeceğiz. Bu milleti parçalamaya, bu bayrağa gölge düşürmeye, bu vatanı parçalamaya, bu devlet içinde nifak tohumları ekmeye bu noktada atabileceği adım olamaz.

'ANA MUHALEFETİN BAŞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?'
Evlere, okullara, camilere,  kamu binalarına yönelik birçok saldırılar yaşadık, yaşıyoruz. Bütün bunlar kalbinde Allah korkusu da, insan sevgisi de olmayan insanların yapacağız. Zaten anamuhalefetin başı da Allah korkusundan bahsetti. “Biz Allah’tan korkmuyoruz” dedi. O beyefendi bu gafları çok sık yapıyor. Onun soyadını gaf koymak lazım.

Türkiye, terörle, terör örgütüyle mücadelesinde hasımların hakkını dahi teslim etmek zorunda kaldığı özenle hareket etmektedir. Güvenlik güçlerimiz, kendi canları pahasına hiçbir sivilin zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet gösteriyor. Güvenlik güçlerimiz sivillere kendilerini siper ederek tarih yazıyorlar. Ama bazılarının gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, kalpleri var hissetmiyor. İşte bu gafiller güya akademisyen olup bildiri yayımlayarak, kimi zaman siyasetçi olup terör örgütü diliyle konuşarak karşımıza çıkıyor. Maalesef aynı aymazlığa uluslararası toplumun da düştüğünü görüyoruz. ortağımız dediğimiz ülkeler ısrarla terör örgütünün gerçek yüzünü görmek istemiyor. Hem de baş başa  konuştuğumuzda, ne zaman konuşsak “Bu bir terör örgütüdür” diyor. Madem öyle çık tavrını koy. Terör örgütünün hiçbir ahlaki ve insani ölçüye uymayan sessizliği, destek mahiyetindeki tavırları bizi gerçekten üzüyor. Bugüne kadar yaşananlar göstermiştir ki terör karşısında ilkeli duruş göstermezseniz gelir sizi zehirler. Kurbağa ve akrebin hikayesinde olduğu gibi, fırsatını yakaladığı anda gelir sizi akrep gibi sokar.

'TEREDDÜT ETMEYİZ'
Bu mesele devlet olarak temel meselemiz. O ne diyor, bu ne diyor diye tereddüt gösteremeyiz. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bedel ödenecekse öderiz. Biz, ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendiğimiz günden bu yana asla mevcudu muhafaza gibi bir anlayışla hareket etmedik. Demokraside, ekonomide, dış politikada Türkiye’yi ileri götürmenin çabası içinde olduk. Gerek terörle mücadele, gerekse bölgedeki gelişmeler bizi asla 2023 hedeflerimizden, 2053, 2071 vizyonundan vazgeçirmedi. Onun için Batı Türkiye’nin bu çıkışına “Türkiye bir sessiz devrim gerçekleştiriyor” demiştir.

'BENİM RAKİBİM DEĞİLSİN'
Adını zikretmekten hicap duyduğum zat, anamuhalefet başkanına gereken cevabı vermiştim. Şimdi diyor ki “Benim karın ağrım nedir diye açıkla.” Ben hicap duyuyorum. Senin partin içindeki karın ağrıları. Senin için sorun olmayabilir, bizim ahlaki sorumluluğumuz var. Bulunduğum makam buna pek de isabet etmiyor. Salı gününe kadar süre tanımış. Sen bir defa benim rakibim olamazsın, sen öyle bir yerde değilsin. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 13-14 parti bir araya geldiniz, sen niye kendin çıkmadın, diğeri neden çıkmadı? Kendisiyle böyle bir şeye girmem mümkün değil. Ne yapacakmış, elindeki belgeleri açıklayacakmış. Sen ortaya çıktığından beri belge yayımlıyorsun. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Bugüne kadar söylediğin her şey yalan çıktı, yanlış çıktı.

BİDEN'A GÖNDERME
Müttefikimiz dediğimiz devletler de ısrarla terör örgütünün gerçek yüzünü görmek istemiyor. Yüz yüze konuştuğumuzda bu bir terör örgütüdür diyorlar. O zaman çıkıp bunu açıkça ortaya koy. Destek mahiyetindeki tavırlar bizi üzüyor.  Ülkemizi terörle mücadelesinde yalnız bırakanlar yarın kendileri aynı duruma düşer olacak. Bu mesele bizim beka meselemizdir."