Erdoğan: Yaralı askerleri HDP'lilerin taşıdığı yalan, ya siz kendinizi ne zannediyorsunuz

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine konuşan Erdoğan, "Yaralı askerleri HDP'lilerin taşıdığı yalan, ya siz kendinizi ne zannediyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışma sonrası yaralı askerilerin HDP'liler tarafından taşındığı yolundaki açıklamasına ilişkin olarak, "Yaralı askerleri HDP'lilerin taşıdığı yalan, elimizde görüntüler var" dedi. "Neymiş efendim bölücü terör örgütünün mensupları da oraya katılacakmış" diyen Erdoğan, "Ya siz kendinizi ne zannediyorsunuz!" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Enflasyon, bozulan Türkiye tablosunun sonuçlarından sadece biri" açıklaması ile ekonomik gidişattan kaygı duyduklarını açıklayan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'ı bir kez daha hedef alarak, "TÜSİAD Başkanı yaptığı açıklamalarla ekonomik istikrarı baltalamaya çalışıyor. Ben O'nun geçmişte Türkiye'ye nasıl bedeller ödettiğini çok iyi biliyorum" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülkemiz ihracatçılarının dünyadan girmediği ülke neredeyse kalmadı.Her gittiğim yerde işadamlarımızın yanında olduğumu bilmelerini istiyorum.

İnşallah bundan sonra da teşrik-i mesaimiz devam edecek.

İhracatçılarımızdan 2023 hedefi olan 500 milyar doları yakalamak adına kararlılıklarını sürdürmelerini bekliyorum.

Milletimize karşı büyük sorumluluğumuz var. Geçtiğimiz yılın büyüme rakamı bizim arzu ettiimizin altında ancak bunun ihracatçılarla istediğimiz seviyeyi yakalayacağız.

Ekonomi hakkında en hassas olması gereken kurumu ama en çok sorumsuzluk örneğini onlar yapıyor. İstikrar ve güveni baltalamakla meşeguller.TÜSİAD'ın başkanın tavrı yanlış. Enflasyon ölçülerini göremeyecek kadar kör.

TÜSİAD gibi kurumların başında olan insanların ağızlarından çıkanı kulakların duyması. Ben TÜSİAD Başkan'ın geçmişte Türkiye'ye ne gibi bedeller ödettiğini gayet iyi bilirim.

Adliyedeki terör saldırısıyla Ağrı'da yaşanan saldırı benzerlik gösteriyor. Yaralanan jandarma personeli güya bırakılmış terör örgütü sempatizanları onları kaldırmış. Külliyen yalan. Elimizde görüntüler var. Bölgede bulunan HDP mensupları bahane edilere meselenin istismar edilmesi akıl ve vicdan dışıdır.

Bu sürece ne kadar hassasiyetle yaklaştıysak diğerleri de o kadar nobran yaklaştılar.

Bu olay bölücü terör örgütünün ve onun uzantısı partisinin provokasyonudur. Neymiş efendim bölücü terör örgütünün mensupları da oraya katılacakmış. Ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Devlet gücünü yitirmedi. Sadece strateji değiştirdi. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesini uyguluyoruz.

Biz anne babaların duasıyla yola çıktık ama karşımıza hep beddua edenler çıkıyor.

Devletin güvenlik görevlileri dışında elinde silah olan herkes bu milletin düşmanıdır. Bu silah isterse Ağrı'da isterse Okmeydanı'nda olsun bunlar zavallıdır ve korkaklardır.

Çözüm sürecini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Milletin huzuruna düzenlenen saldırılara gerekli cevabı veririz.

İrlanda'da nasıl yapıldı? Toprağa gömülecek ve beton dökülecek.

Ayrıntılar geliyor...