Erdoğan: Türkiye, tarihinin en büyük terör saldırılarıyla karşı karşıya

Erdoğan, bir orman projesinin tanıtımında konuştu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 bin köye 5 bin orman" isimli projenin tanıtım töreninde konuştu. "Türkiye bir süredir tarihinin en büyük terör saldırılarıyla karşı karşıya. Bir yandan PKK ve onunla birlikte hareket etme kararı alan, DAEŞ gibi örgütler milletimize saldırıyor" diyen Erdoğan "Korkuyu korkutanlar olacağız" dedi.

"Burada tüm milletime bir çağrıda bulunuyorum" diyen Erdoğan, "Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, Malazgirt ruhuyla, Osmanlı çınarının azametiyle, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Operasyonların süreceğine dikkat çeken Erdoğan, "Tedbiri elden bırakmadan, terör örgütün üstüne en şiddetli şekilde gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MÜLTECİ PAZARLIĞI
"Avrupa ülkelerini örnek alacak olsak sınırlarımızı mültecilere kapatmamız, terör destekçilerine Meclis yanında propaganda imkanı sağlamımız gerekir" diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye AB'nin mülteciler ile ilgili teklifini para pul için değil, sınır kapılarında aşağılanmasını, onurlarının kırılmasının önlemek için kabul etmiştir. Mülteciler arasında bir insan pazarı kurup nitelikli insan seçme gibi kurulan kotalar arka plandaki trajedileri kaldırmıyor. 3 milyon mülteciyi alırken biz böyle düşünmüyoruz. Bundan sonra AB'den beklentimiz bu insanlar için kendi ülkelerini yaşanabilir hale getirme çabamıza destek vermeleridir. 

Burada uçuşa yasak bölge ilan edelim, terörden arındırılmış bölge ilan edelim, mültecileri oraya yerleştirelim. Bir şehir kuralım. Buranın güvenliğini de koalisyon güçleri temin etsin. Suriye'de uçuşa yasak bölge ve terörden arındırılmış bölge teklifimizi kabul etmeyen ve mültecilerden şikayet eden herkes ikiyüzlüdür, riyakardır. Türkiye'ye yönelik terör tehditlerinin engellenmesi için bu plana karşı çıkanların eli kirlenmektedir. Avrupa varsın kendi özeleştirisini, kendisi yapsın, bizim burada yapacak çok işimiz var."