Erdoğan: Türkiye paralel yapıyla mücadelesini kazanmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK Teşvik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye paralel yapıyla mücadelesini kazanmıştır" dedi.

TÜBİTAK Teşvik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada Cemaat'i hedef alan Erdoğan, "Türkiye paralel yapıyla mücadelesini kazanmıştır, kazanmaya devam ediyor. Bu önümüzde engeldi, şimdi bu açığa çıktı" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

GİZLİ YAPI BÜNYEYİ SARDI
Ne oldu, bir gizli yapı gizlice bünyeyi sardı, hakim oldu ve başka gayelere hizmet etmeye başladı. Bilim teşvik etmesini beklediğimiz TÜBİTAK, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı'nı dinlemek gibi haince planların zemini oldu. Kriptolu telefon ürettik diyorlar bunu üst düzey yetkililere veriyorlar ve sonra ellerindeki şifrelerle bunları dinleyip başka ülkelere servis ediyorlar. Burada kendi vatanına ihanet, ahlaksızlık değil bilime ihanettir. Kendilerine verilen imkanları insanların yararı için kullanmak yerine vatana ihanet için kullanan kişi bilim camiasının yüz karasından başka birşey değildir.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELEYİ KAZANMIŞTIR

Ben TÜBİTAK'ı da ilim camiasının yüz karalarından aktarma süreci olarak görüyorum. Bilgiyi ülkemiz için insanlarımız için önemli bir yönetim amacı olarak kullanma noktasında hedef olarak görüyorum. Oradan elde edilecek hasılanın da çok önemli kaynak olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye paralel yapıyla mücadelesini kazanmıştır, kazanmaya devam ediyor. Bu önümüzde engeldi, şimdi bu açığa çıktı. Bu engelin aşılmasıyla toplumsal hayatın yanında eğitimin ve bilimin yönü daha da açılmıştır.