Erdoğan: Sandık demokrasinin namusu, milletin onurudur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'Kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, sabah akşam mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için suçlamaya hakkı yoktur. YSK üyelerine çete demek demokrasiden nasibini almamaktır' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlere ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ekonomimizi çalışmadan zenginleşmeye alışmış bir avuç elitin sabotajlarına rağmen üç kat büyüttük. Bürokrasimizi millileştirdik. Savunma sanayimizi silah tüccarlarına rağmen ilettik. Milli gelirimizi tufeylilere rağmen artırdık" dedi.

'SANDIK DEMOKRASİNİN NAMUSU, MİLLETİN ONURUDUR'

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Son 17 yılda ülkemizi cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma hamleleriyle tanıştırdık. Sadece lüks yerlerde yaşayanlara değil topraklarımızı alın teriyle bereketlenen çiftçilerimize hizmet ettik. Üretimimiz katlandıkça milletimizin her bir ferdinin geliri yükseldi. Türkiye güçlendikçe milletimizle beraber gözünü ve gönlünü bize çevirmiş kardeşlerimizin cesareti ve özgüveni güçlendi.

Bugün birileri dışarıdan, birileri içeriden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışırken milletimiz her zamanki ferasetiyle bu oyunu bozacak feraseti elhamdülillah ortaya koyuyor. Sandık demokrasinin namusu, milletin onurudur. Biz mücadelemizin hepsini sandıktan aldığımız güçle kazandık. Mesele bu çok basit, çaldılar. Hiç kimsenin sandığın mahremiyetine el uzatmasına, dizayn etmesine izin vermedik. Bugün de vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşmüşse en doğru yol milletin hakemliğine başvurmaktır."

 

'KİMSENİN MIZIKÇILIK YAPMAYA HAKKI YOK'

"Kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, sabah akşam mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için suçlamaya hakkı yoktur. YSK üyelerine çete demek demokrasiden nasibini almamaktır. İnşallah milletimiz, ülkemiz ve şehirlerimiz için en doğru kararı verecektir.

Son 17 yıl tarım alanında ülkemize yeni vizyon kazandırdık. Çiftçilerimize hibe desteği verdik. Bu sene  destek miktarını 16 katrilyonun üzerine çıkarıyoruz. Mazotun yarısı sizden yarısı bizden diyerek çiftçilerimizin üretim maliyetini ciddi oranda düşürüyoruz. Üreticilerimizin uygun koşullarda finansmana ulaşmasını temin ettik. 2019 yılının üç ayında 11.5 katrilyon lira tarımsal kredi kullandırıldı. Bu hibelerle kırsalda 20 milyar lira yatırım yapıldı, 200 bin yeni istihdam oluştu. Bu yıl 2 milyar liralık yeni kırsal kalkınmaya çıktık."