Erdoğan: Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız, yük nasıl taşınırmış görün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemizde artık 3 milyon 650 bin şimdi İdlib tehdidi de var. Afganistan'dan gelenler var. Bu yolculuk bizi farklı yere doğru götürebilir. Ya destek verecekseniz verin, vermeyecekseniz kusura bakmayın bir yere kadar katlanıyoruz. Bu yüklü sadece biz mi çekeceğiz. Siz de bakalım nasıl taşınırmış bunu bir görün. Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız…

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

"İstisnasız her birimiz, önce ülkem, önce milletime hizmet, önce partim diyerek işlerimize dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz. Aksi halde hizmetkarı olduğumuz kutlu davaya da zarar veririz. Hiç kimsenin böyle bir vebalin altına bilerek ve isteyerek gireceğine ihtimal vermiyorum" diyen Erdoğan, "Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmeyeceğiz. Biz dedikodulara asla kulak asmadan kendi işimize bakacağız" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "CHP içine sindirse de sindirmese de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geri dönüşün olmayacağını" söyledi.

GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

"Güvenli bölge" tartışmalarına ilişkin de açıklamada bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

İnsanca yaşamak ve yaşatmaktan bahsedeceksiniz güvenli bölge teklifimize gelin konutların yapımını sağlayalım, siz de destek verin Suriye bölgesinde, kuzeyinde Trump’ın 20 mil dediği 30 km derinlik ve sınır boyunca buralara bu konutları yapalım. Böylece insanca yaşama imkanını sağlayalım. Bu insanlar hiç olmazsa hazır balık değil balık tutmayı da orada öğrenmiş olur. Başlayalım bu işe ama yok. Biz yine kovalamaya devam edeceğiz.

Ülkemizde artık 3 milyon 650 bin şimdi İdlib tehdidi de var. Afganistan'dan gelenler var. Bu yolculuk bizi farklı yere doğru götürebilir. Böyle oldu oldu olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin vermeyecekseniz kusura bakmayın bir yere kadar katlanıyoruz. Bu yüklü sadece biz mi çekeceğiz.

Siz de bakalım nasıl taşınırmış bunu bir görün.

AB başta olmak üzere dünyadan olması gereken desteği alamadık almak içinde bunu yapmak zorunda kalabiliriz.
Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız.