Erdoğan: Ferhat Göçer'i dinleyecektik, başka zaman dinleriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmasında Ankara saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasında "Bu teröristleri mi sevindireceğiz, biz yolumuza aynen devam edeceğiz. Ferhat Göçer kardeşimizi dinleyecektik, başka zaman dinleriz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Hayatımı kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 

Ankara'nın Kızılay semti sıradan bir yer değildir, sembolik bir merkezdir. Saldırıların özel hedefleri olduğu görülüyor.

Kızılay'daki eylem şu ya da bu kesime değil, toplumun tamamına yönelik bir saldırı olmasından dolayı terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir hadisedir.

Elinde silahı olan teröristle, unvanını ve kalemini teröre destek olma noktasında kullananların arasında fark yoktur. Unvanının Milletvekili olması, gazeteci olması STK yöneticisi olması, o kişinin aslında bir terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. Tetiği çeken terörist olabilir ama teröristin amacına ulaşmasını sağlayan bunlardır. Terör örgütlerine destek verenlerin adliyenin bir kapısından girip, diğerinden çıkmasına tahammül edemeyiz. Terör ve terörist tanımını yeniden yaparak Ceza Kanunu’na almalıyız. Bu mesele düşünce özgürlüğü basın özgürlüğü değildir. 

Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur.

İçeride ve dışarıda bize bedel ödettiklerini sananlar kendiler asıl bedeli ödeyeceklerdir.

Bu teröristleri mi sevindireceğiz, biz yolumuza aynen devam edeceğiz. Ferhat Göçer kardeşimizi dinleyecektik, başka zaman dinleriz.