Erdoğan: Bağdadi'nin hanımını yakaladık

Erdoğan 'Bağdadi kendini tünelde imha etti. Biz de hanımını yakaladık ama yaygara yapmadık. İlk defa bugün açıklıyorum' dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin eşlerinden birinin TSK operasyonuyla yakalandığını "Bağdadi kendini tünelde imha etti. Biz de hanımını yakaladık. Ama yaygara yapmadık. İlk defa bugün açıklıyorum. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini, üstelik de Suriye tarafında yakaladık" sözleriyle duyurdu.

Erdoğan Beştepe’de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 70. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuştu.

İlahiyat mezunlarına öğretmen olma çağrısı yapan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- İlahiyat mezunları nedense öğretmen olmak için gayret etmiyor. Birçok İmam Hatip'te Kuran dersleri boş geçiyor. Din Kültürü ve Ahlak Dersi'ne hoca bulunmuyor. Karşımda bu mevcut durumu alt üst edecek bir nesil görüyorum. Bunu halledin. Ülkemin dört bir yanında sizi görev bekliyor.

- Dindar gençlik dedim diye imam hatipliler bile bana saldırdı. Yine söylüyorum. İnşallah dindar bir gençlik, dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek.

- Bunu başardığımız takdirde çarşıda, sokakta, pazarda o zaman tinercisini Allah’ın izniyle görmeyiz. O zaman hırsızını Allah’ın izniyle görmeyiz veya minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz. Niye? Çünkü dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. 

- (İmam hatipliler) Bizim içimizden doktoru da mühendisi de hakimi de çıktı, elhamdülillah cumhurbaşkanı da çıktı. Bundan sonra yapacağımız yine çok iş var.

- Şu anda 1 milyon 300 küsür bine varan imam hatip öğrencisi var. Fakat şu anda da tabi çok ciddi kampanyalar var. “İmam hatibe göndereceksin de ne yapacak”. 

- Fen fakültesi mezununun hangi şansı varsa, şimdi katsayı yok şu yok bu yok. Bütün engeller kalktı mı? İmam hatiplinin de aynı şansı var. Bu yarışı aynı şekilde imtihanı kazanan sonuçta gireceği yeri de kendisi belirleyecektir.

- Her bir ilahiyatçımız örnek olmak mecburiyetindedir. Böylece islam yaşayışını toplumun her kesimine yayabiliriz.

- Bağdadi kendini tünelde imha etti. Biz de hanımını yakaladık ama yaygara yapmadık. İlk defa bugün açıklıyorum. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini, üstelik de Suriye tarafında yakaladık.

- Allah’a boyun eğmediğimiz gün zıvanadan çıkmışız demektir. Ülkemizde ve dünyada bu yönde bir uyanışın işaretlerini de gittiğimiz her yerde görüyoruz.

- Müslümandan terörist olmaz.

- Utanmadan İslami terör ifadesini kullanan batının önce aynaya bakması lazım eğer terörist arıyorsan onlar sizde. Şu an batının birçok ülkesinde teröristler cirit atıyor. PKK, PYD, FETÖ, DEAŞ orada…

- Kimse İslami terör ifadesini kullanmamalı. İslamın adını kullanarak terör faaliyeti yürütenlerin üzerini kazıyın altından İslam düşmanları çıkacaktır. DEAŞ'ı, El Kaide'yi kimlerin kurdurduğunu takip ediyoruz. Hepsi arşivlerimizde var.