Emine Erdoğan: Eskiden Türkiye, yeri dahi bilinmeyen bir ülkeyken...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Eskiden Türkiye, yeri dahi bilinmeyen bir ülkeyken, bugün sağlam şahsiyetiyle, kararlı dış politika hedefleriyle tanınan ve bilinen bir ülke hâline geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı nedeniyle Türkiye’de bulunan büyükelçi eşlerini ağırladı.

"Eskiden Türkiye, yeri dahi bilinmeyen bir ülkeyken, bugün sağlam şahsiyetiyle, kararlı dış politika hedefleriyle tanınan ve bilinen bir ülke hâline geldi" iddiasında bulunan Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Afrika’dan Amerika’ya, Uzak Asya’dan Avrupa’ya, ‘insani diplomasi’ ile çok özel ilişkiler geliştirdik. Gittiğimiz birçok ülkede, insanlarla artık gönül diliyle anlaşabiliyoruz. Uluslararası ilişkileri, bir menfaatler savaşı olmaktan çıkarıp, medeniyetimizin taşıyıcı unsuru haline getiriyoruz. Kurduğumuz bu ilişkilerin beni en mutlu eden yanı, gelişmekte olan ülkelere yaptığımız insani yardımlardır. Türkiye son 10 yıldır, büyüyen ekonomisinin gücünü, az gelişmiş ülkelerle paylaşıyor. Bu da ülkemize bereket getiriyor.