Ege Üniversitesi'nde faşist saldırı

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yaklaşık 200 kişilik ülkücü grup, solcu ve Kürt öğrencilere ellerinde satır ve baltalarla saldırdı. Ülkücü gruptan bir kişi öldü.

Evrensel'in haberine göre Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yaklaşık 200 kişilik ülkücü grup, devrimci, demokrat, Kürt öğrencilere ellerinde satır ve baltalarla saldırdı. Saldırıda yaralılar var, çıkan çatışmada bir kişinin de yaşamını yitirdiği iddia ediliyor.

Fakülte önüne pusu kararak öğrencilerin gelmesini bekleyen ülkücü grup gördükleri öğrencileri satır ve baltalarla darbetti. Bir öğrencinin kafasına baltayla vurularak yaralandığı, 3-4 yaralının daha olduğu öğrenildi.

Polis ise saldırgan gruba müdahale etmek yerine çevrede bulunan öğrenciler gaz ve plastik mermi sıktı. Daha sonra saldırgan grup polisin yoğun korunmasında Edebiyat Fakültesi girişinde açıklama yaptı. Açıklamayı fotoğraflamak isyetenlere de saldırmak isteyen gruba polis de destek verdi. "Ne çekiyorsun" diyerek görüntü almak istenenler de engellenirken polisin grubu desteklemesi dikkat çekti.

BİR ÜLKÜCÜ ÖLDÜ

soL'un edindiği bilgiye göre bir ülkücü Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne ulaştığında ölmüştü. Saldırıya uğrayan öğrencilerden Tepecik Hastanesi'ne götürülen iki yaralının hayati tehlikesi bulunmuyor. MHP'li grubun hastaneyi abluka altına aldığı ve polis ile birlikte terör estirdiği soL'un edindiği bilgiler arasında.