Duran Kalkan'dan 'HDP-ÖDP ittifakı' çağrısı

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, 2015 seçimlerinde ÖDP'nin HDP ile ittifak yapması için çağrıda bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, 2015 seçimlerinde ÖDP'yi HDP ile ittifak yapmaya çağırdı.

Avrupa'dan yayın yapan Yeni Özgür Politika gazetesinde Selahattin Erdem müstear ismiyle yazan Kalkan, "demokratik ve sosyalist güçlerin" mevcut durumunun kabul edilemez olduğunu söylerken, kırk yıl önce başka bir tablonun bulunduğunu ve "demokratik halk devrimi"nin yaşandığını savundu.

PKK'nin bu nedenle Türkiye'deki devrimci mücadeleye katıldığını belirten Kalkan, Türkiye toplumunu olumsuz etkileyecek şovenizmin ve milliyetçiliğin o yıllarda bugünlerdeki gibi olmadığını söyledi.

Demirel'den beri tüm iktidarların Kürt mücadelesinin "demokratikleştirici" etkisinden yararlandığını ileri süren Kalkan, devrimci güçlerin bu etkiden yararlanmak istemediğini söyledi.

HDP-ÖDP İTTİFAKI
HDK ve HDP'nin Türkiye'deki tüm demokratik güçlerin çatısı haline gelemediğini söyleyen Kalkan, AKP'nin 30 Ekim'deki MGK'da savaş kararı aldığını, 2015 seçimlerini AKP'nin kazanmaması ya da tek başına iktidara gelmemesi için değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Bu sonucu CHP'nin yaratamayacağını vurgulayan Kalkan, sol-sosyalist güçlerin de tek başına bu işi beceremeyeceğini, bu nedenle ideolojik eğilimlere aldırmaksızın "tüm demokratik gülerin seçim ittifakının" zorunlu olduğunu savundu.

Böyle bir ittifakın yüzde 10 seçim barajını aşarak meclise gireceğini iddia eden KCK yöneticisi, bu sayede Türkiye'nin 45 yıl öncesine döneceğini ve "çok güçlü bir demokratik halk devrimini yaşar hale geleceğini" söyledi.

Bu noktada HDP ve ÖDP'ye belirleyici sorumluluk düştüğünü belirten Kalkan, ittifak sağlandığı takdirde "tüm sol ve demokratik güçlerin bu ittifak içinde birleşeceğini ve böyle bir ittifakın güçlü bir sinerjiye yol açarak oy oranını yüzde on beş-yirmilere kadar çıkartacağını" iddia etti.

Kalkan yazısını şöyle bitirdi:

Kısaca AKP’nin 2015 genel seçimini tek başına kazanmasını engellemek için, AKP’nin koltuk değneği konumuna düşmemek için, Kürt sorununu çözerek Türkiye’nin barışının ve demokratikleşmesinin yaratıcısı olmak için başta ÖDP olmak üzere tüm demokratik güçleri seçim çatısı altında birleşmeye çağırıyorum!