Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Afganistan' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, 'ABD ile Taliban’ın 22 Şubat’tan itibaren Afganistan çapında 7 gün süreyle şiddetin azaltılması üzerinde mutabık kalmalarını memnuniyetle karşılıyoruz' açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı ABD ile Taliban arasında yapılan 7 gün süreyle şiddetin azaltılmasına yönelik anlaşmaya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, "ABD ile Taliban’ın 22 Şubat’tan itibaren Afganistan çapında 7 gün süreyle şiddetin azaltılması üzerinde mutabık kalmalarını memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Bu süre boyunca mutabakat hükümlerine titizlikle riayet edilmesi ve şiddet eylemlerinden kaçınılması önem taşımaktadır.

ABD ile Taliban arasında imzalanması öngörülen anlaşmanın, Afganlar arası müzakerelerle tesis edilecek kalıcı barışın önünü açmasını temenni ediyoruz. Bu sürecin başarıyla tamamlanması için tüm kesimleri içeren kapsayıcı bir nitelik taşıması ve herkesin yapıcı bir tutum sergilemesi lazım geldiğini bir kere daha vurguluyoruz.

Afganistan’da kalıcı barışın tesisi için başta bölge ülkeleri olmak üzere tüm uluslararası aktörleri gerekli desteği sağlamaya davet ediyoruz.

Türkiye, bu doğrultuda, dost ve kardeş Afganistan halkına destek olmaya devam edecektir."