Devlet Bahçeli'den Rusya ve Tahir Elçi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Rusya'nın özür beklentisi, tazminat dayatması ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır. Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır?" diyerek AKP'ye destek çıktı.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

'PUTİN ATEŞE BENZİNLE GİTMEKTEDİR'

24 Kasım sabahı Hatay Yayladağı bölgesinde uçaklarımız Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağına müdahale etmiştir. Ölen pilot bir kaç gün önce Rusya'ya teslim edilmiştir. Türk hava sahasını ihlal eden taraf Rusya'dır. Putin ateşe adeta benzinle gitmektedir. Rusya gerginlik ve kutuplaşma politkalarıyla Ortadoğu'ya iyice konuşlanmayı amaçlamaktadır. 

Rusya kesinlikle haksız kesinlikle art niyetlidir. Rusya'nın özür beklentisi tazminat dayatması ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır. Rusya'nın sınırlarımızda ne işi vardır? Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır? Türkmen Dağı Türkün öz yurdudur ve Türk kalacaktır. Konu artık milli bir hal almıştır. Rusya karşısında yerimiz kuşkusuz Türkiye'nin yanıdır.

TAHİR ELÇİ AÇIKLAMASI

28 Kasım günü Diyarbakır'da Tahir Elçi silahlı saldırıda öldürülmüştür 2 polisimiz de şehit edilmiştir. Şiddet kimden gelirse gelsin lanetliyorum. Failin PKK'lı olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. Devletin düştüğü içler acısı hal hepimizi kahretmektedir. Tahir Elçi ismini duyunca timsah gözyaşları dökenler şehit polisleri ağızlarına alacak şerefli duruşu gösteremeyecek kadar çürümüşlerdir. Beyaz Toroslara davetiye çıkaran Davutoğlu olan biteni nasıl karşılamaktadır?