Davutoğlu: Umarım anlaşmaya varılır

Türkiye-AB Zirvesi’ne katılmak için Brüksel’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, insani krizin çözülmesini istediklerini belirterek, “Umarım hedeflerimize ulaşmakta başarılı oluruz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tükiye-AB Zirvesi’ne katılmak için Brüksel’de bulunuyor.

Başbakan Davutoğlu, kritik zirve öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün bu olaylar gösterimiştir; Türkiye ve AB ilişkileri çok önemlidir, Türkiye’nin AB üyeliği hem AB hem de uluslararısı toplum için çok önemlidir. Öncelikle bunun altını çizmek istiyorum. Geçmiş zirvelerde de insani bir krizi çözmek için buraya geldik. 

Türkiye için bir pazarlık mevzusu değildir, bu bir değerler mevzusudur. Bütün insani değerler, aynı zamanda AB değerleri masadadır. Türkiye, 2.7 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapmıştır. Hiçbir yerden tam bir destek almamıştır ne yazık ki.

Burada bir kez daha ısrarla söylemek istiyorum ki, Türkiye politikasına devam edecektir. Bu tavırda ilerlemeye, insani açıdan konuyu ele almayı sürdürecektir. Türkiye ve AB’nin amaçları aynıdır. Suriyeli sığınmacıları yardımcı olmak istemekteyiz. Kıtamızın geleceğine ilişkin doğru kararlar vermek peşindeyiz, bu bizim ortak amacımız. İstişarelerimizi AB liderleriyle sürdüreceğiz. Umarım hedeflerimize ulaşmakta başarılı oluruz ve mültecilere yardımcı oluruz. Aynı zamanda AB ve Türkiye ilişkilerini de önemli ve iyi bir noktaya taşırız; çünkü bu insanlığa fayda sağlayacaktır.”