Davutoğlu: Gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım, hodri meydan

Davutoğlu, Ankara'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu (TESK) ziyaretinde açıklamalarda bulunuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısının ardından 20 Mart'a kadar yeni bir saldırı olacağı yolundaki istihbaratlara ilişkin olarak, "Ankara ve İstanbul dahil her yerde güvenlik tedbirleri alınmıştır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekeleri sonrası CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu'nun "Bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın" çağrısına cevap verdi. "Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Gelin 506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamını Meclis'e getirelim" dedi. "Madem meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum" diyen Davutoğlu, "HDP'de yaptıkları davranışlar sebebiyle hesap versin, CHP'de versin, MHP'de versin, AK Parti her zaman hesap vermeye hazır" diye konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarında satır başları şöyle: 

Ankara'daki terör saldırısında zarar gören esnafın yanındayız. Doğu ve güneydoğuda da mağdur olmuş esnaflara sahip çıkmak görevimiz.

Ben de bir esnaf çocuğuyum. Ahilik geleneği esnaflık geleneğidir.

Bugün bu ziyarette esnafların sorunlarıyla ilgili bilgi aldım. Taleplere ilgi göstereceğiz. 

Esnafa 30 bin TL faizsiz krediye yoğun talep oldu. AVM'ler esnafı bölmesin diye AVM'lerde esnafa yer tahsisi zorunluluğu getirdi. Çalışan esnafa yüzde 15 Bağ-Kur kesintisini kaldırdı.

Bütün bunlar esnafı ayakta tutmak için attığımız adımlar.

Esnafın bir yerde yüzü gülüyorsa, millet mutludur.

Her sabah dükkanı besmele ile açan esnafımıza destek vermeye devam edeceğiz.

Esnaflarımız teröristlerin provakasyonuna rağmen, teröre destek vermediler.

ALMAN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN KARARI

Şundan emin olunsun ki Ankara ve İstanbul'da güvenlik önlemi alınmıştır. Merasim sokaktaki saldırı sonrası, pazar akşamı yaptığımız toplantıda da güvenlik konusunda alınacak önlemlerin üzerine eğildik. Terör günlük hayatımızın akışını eğiştirmek istiyor. 

Paris'te 3 aylık olağanüstü hal uzatıldı. Terör küresel tehdit.

Her toplum bu tür sınavlardan geçiyor. Korku psikolojisine karşı güvenlik ortamı için ülkemizi beraber koruyalım.

DOKUNULMAZLIKLAR

Bu bir samimiyet testidir. Bu derece yoğun terör saldırısı söz konusuyken milletvekillerinin duyarlılığı ve kamu vicdanına yönelik tavır sergilemeleri lazım. 

Vatandaşlarımızı katleden teröristin taziyesine gitmek gibi. Biz AKP olarak net tavır aldık. Sanki AK Parti çekiniyormuş gibi dokunulmazlıkların tümü kalksın dediler. Bazı milletvekillerinden infiale sebep veren tavırlar geliyor.

Bu samimiyetsiz tavırları izledik. Özellikle Kılıçdaroğlu'na söylüyorum. Evet gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Mecliste dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası var. 

Madem meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. HDP'de yaptıkları davranışlar sebebiyle hesap versin, CHP'de versin, MHP'de versin, AK Parti her zaman hesap vermeye hazır.