Darıca'da sel ve işçi ölümü

Kocaeli'ne bağlı Darıca yoğun yağmur sonrasında yaşanan su baskınlarıyla boğuşuyor. BİM Market bodrumunda mahsur kalan bir işçi kaldırıldığı hastanede can verdi.

soL - Haber Merkezi

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinde yaşanan su baskınlarında bir market çalışanı can verdi.

Yoğun yağmur sonrasında Nene Hatun Mahallesi Reşat Sokak üzerindeki BİM marketin çalışanları marketin bodrumunda yemek yedikleri sırada gelen selde mahsur kaldı. Çalışanlardan Birsen Akbay kendi çabasıyla bodrumdan çıkarken, diğer çalışan Elif Urhal itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulans ile Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Urhal burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

soL muhabirinin aldığı bilgilere göre, BİM market bodrum katında 3 işçi bulunuyordu. Ölen işçinin deponun yan tarafında bulunan bir başka dükkanın sel sırasında yıkılan duvarının altında kaldığı, burada sıkıştığı için çıkamadığı söyleniyor. 7 aylık bir bebeği olan Elif Urhal'ın başla bir mağazadan geçici görevle gönderilmiş olduğu ve bir ay önce işe başlamış olduğu bildirildi.

GÜNCELLEME:

BİM bodrum katının, alçıpanla bölünerek ikiye ayrıldığı, bir bölmenin bir marangoz atölyesine kiralandığı bildirildi. Üzerine alçıpan devrilen işçinin kurtarılması için bodrum katının pencere demirlerinin kesildiği, tahliyenin bu şekilde sağlandığı da gelen bilgiler arasında.

BİM bodrum katından su baskını sonrası görüntü:

Yan taraftaki marangoz atölyesinden görüntü:

Hastanede görüştüğümüz işçiler ve işçi yakınları BİM yetkililerinden henüz yanlarına gelen kimse olmadığını söyledi.

Öte yandan, haberle ilgili soL'a BİM vekili Avukat Abdullah Pehlivan ve Avukat Ceren Bulut imzasıyla yollanan "iyi niyet mektubu"nda  "sel felaketinin meydana geldiği haberinin hemen akabinde şirket bölge sorumluları ve yetkilileri derhal mağazanın bulunduğu bölgeye gitmişler ve gerekli çalışmalara katılmışlardır. Kaldı ki mahsur kalan çalışanların hastaneye sevki ile birlikte yakınlarının hastaneye ulaşımları dahi müvekkil şirket tarafından şirket araçları ile sağlanmıştır" bilgisi verildi.

Vekiller tarafından yazılan mektupta şöyle denildi: Kocaeli İli Darıca ilçesinde beklenenin üzerinde gerçekleşen aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinin meteorolojik açıdan afet olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yaşanan sel felaketi, ilçenin mevcut alt yapı sorununu ve bu tür doğa olaylarına karşı hazırlıksızlığını ortaya koymuştur. Kaldı ki söz konusu ilçede yaz mevsimine girilen bir dönemde meydana gelen yoğun yağışın neden olduğu sel felaketi neticesinde yaşanan can ve mal kaybı müvekkil şirketi de derin bir üzüntüye sevk etmiştir.

BİM vekilleri, ayrıca yaşanan felaketten dolayı BİM'in herhangi bir ihmalinin ve kusurunun olup olmadığının, gerek şirket nezdinde gerekse de savcılık nezdinde gerçekleştirilecek soruşturmalar neticesinde ortaya çıkabileceğini belirtti.