Dağlıca saldırısı ve sessizlik: Dağlıca haberini şov için 6 saat gizlediler!

Dün saat 13.00'de Dağlıca'da başlayan çatışma... Ölüm haberlerini gizleyerek tam 6 saat sonra Türkiye-Hollanda maçında sevinç görüntüleri veren Başbakan, Erdoğan'ın "400 vekil" açıklaması, Hürriyet'e saldırı, Genelkurmay ve AKP'nin 24 saat süren derin sessizliği. İşte dünden bu yana yaşananlar...

Haber Merkezi

Dün Dağlıca'da çatışma başladığı ve ölü ve yaralılar olduğuna ilişkin ilk bilgiler saat 15.00'den itibaren özellikle sosyal medyada yayılmaya başladı. Buna karşın olayın vehametini ortaya koyan bilgiler için Türkiye'nin Hollanda karşısındaki maçının sonucu beklendi. Türkiye'nin Hollanda'yı 3-0 yendiği maçı Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürüyken hayatını kaybeden Beyazıt Çeken'in 3 yaşındaki oğlu Cevdet ile izledi.

Goller sonrası Davutoğlu sevinç içinde ayağa fırlarken Cevdet öylece bekliyordu...

Maç devam ederken çatışmalar 7-8 saati geride bırakmıştı. Buna karşın medyaya ilk servis maçın sonlarına doğru yapılmaya başlandı. Önce galibiyet ve Davutoğlu'nun "şovu" beklendi, sonra ölüm haberleri servis edildi. (Bu süre içinde yetkililerden bilgi almak isteyen gazetecilere en ufak bilgi verilmedi)

Ölüm haberleri saatler sonra Hakkari Valisi tarafından doğrulandı ancak en ufak bir detay verilmedi. Saldırıda çok sayıda askerin hayatını kaybettiği hemen hemen tüm basın kurumları tarafından duyurulurken ölü ve yaralılara ilişkin en ufak bir bilgi verilmedi.

ERDOĞAN'DAN '400' ÇIKIŞI VE HÜRRİYET BASKINI

Çok sayıda askerin öldüğü haberleri yayılmaya başlarken Erdoğan "havuz kanalı" ATV'nin canlı yayınındaydı. Seçim öncesi söylediklerini yineleyecekti: "Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa'yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, bugün bunlar olmazdı."

Erdoğan'ın açıklamaları, AKP'nin sosyal medya üzerinden yaptığı yönlendirmeler sonucu Hürriyet gazetesi basıldı, kapısı ve camları kırıldı. Dağlıca saldırısı sonrası gündem bu kez Erdoğan'ın açıklamaları ve Hürriyet'e saldırı olmuştu.

ONLARCA ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Aynı sıralarda Davutoğlu'nun başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi sonlanmış, beklenen ilk resmi açıklama gece geç saatlerde Genelkurmay tarafından yapılmıştı. Ancak bu açıklamada da ölüm haberlerinin doğrulanmasına rağmen en ufak bir detay verilmemişti.

PKK kaynaklarından yapılan açıklamada en az 31 askerin hayatını kaybettiği ileri sürülürken gazeteci Fatih Altaylı da 30'ün üzerinde askerin öldüğünü, asker cenazelerinin PKK'nin elinde olduğunu iddia etti. Gün içinde onlarca farklı iddia ortaya atılırken resmi açıklama hala gelmedi.

İlk çatışmanın başladığı anın üzerinden 24 saatten uzun bir süre geçerken hem Genelkurmay'ın hem de Hükümet'in derin sessizliği sürüyor.

Ortada ise Reuters'in 16, Sözcü'nün 21, PKK'nin 31 askerin öldüğü iddiası bulunuyor, tabii bir de Davutoğlu'nun sevinç karesi ile Erdoğan'ın 400 vekil talebi...