CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'nde bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret etmek için Silivri Cezaevi'ne gitti.

Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın eşlik etti. Kılıçdaroğlu'nu girişte CHP eski milletvekili Güldal Mumcu ve Basın Konseyi Yüksek Onur Kurulu Üyesi Baki Özilhan karşıladı.

Heyet, saat 13.10’da içeriye alındı.

'UĞUR MUMCU'YU ÖLDÜREN ZİHNİYETLE...'
Cezaevi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Güldal Mumcu, "20 yıl önce Uğur Mumcu'yu gazetecilik yaptığı için öldüren zihniyetle, bugün arkadaşlarımızı gazetecilik yaptığı için hapiste tutan zihniyet aynıdır. Evrensel hukuk kuralları ve insan hakları bir devleti yönetirken olmazsa olmaz ikilidir. Devlet yönetmede hukuk kurallarına uyulmazsa eşkıyalık başlar" dedi.

GAZETE TİRAJLARI DÜŞÜYOR
Can Dündar ve Erdem Gül'ün yanı sıra Türkiye'de tutuklu bulunan tüm gazetecilere geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Baki Özilhan ise, "Onların muktedirlerin hukukuna göre içeride yatıyor olmasından dolayı kendimi çok rahatsız hissediyorum. Buraya sanki kendim tutukluymuşum gibi geldim. Engellenen benim mesleğimdir. Mesleğimi yapmama izin verilmemesidir. Benim asli görevim halkı gerçeklerden haberdar etmektir" şeklinde konuştu. Türkiye ardı ardına yaşanan pek çok gelişmeye rağmen gazete tirajlarında ciddi düşüşler görüldüğünü vurgulayan Özilhan, "Türkiye'de ciddi bir duyarsızlık var. 80 milyon Türkiye'de 4,5 milyon gazete satılıyor. Son haftaların gazete tirajlarına baktığımızda gazeteler tiraj kaybediyor" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: TUTUKSUZ YARGILANSINLAR
Kılıçdaroğlu, cezaevinden çıktıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. "Doğru haber yaptığı için hapse atılan 2 gazeteciyi Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret ettik. Bu bir demokrasi ayıbı, aynı ayıbı tekrar açıklamaktan utanıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Haber yaptığı için gazetecilerin hapse atılması kabul edilmez. 2 arkadaşımda çok iyiler. İçerideler mi dışarıdaları mı belli değil gerçi çünkü Türkiye yarı açık cezaevine döndü. Demokrasi hiçe sayılıyor" ifadelerini kullandı.

"32 gazeteci hapiste. Türkiye bugün dünyada gündem oluyor. Yazık günah değil mi bu insanlara?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Tutuksuz yargılansınlar" yorumu yaptı.