Çavuşoğlu: S-400'ler NATO'ya yönelik sorun teşkil etmiyor

52. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 hava savunma sisteminin alınmasının Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren bir mesele olduğunu belirterek, 'S-400'ler NATO'ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATO'nun faaliyetlerine katkı sağlıyor' dedi.

soL - Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 52. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Rus basınının sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, S-400 alımının ardından NATO ile ilişkilerde bir sorun olup olmadığı sorusu üzerine, “NATO ile bir sorunumuz yok. Genel sekreterinin ve yardımcısının S-400'lere ilişkin açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, S-400'ler NATO'ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATO'nun faaliyetlerine katkı sağlıyor. Bu mesele hiçbir NATO zirvesinde gündeme getirilmedi" diye konuştu

Çavuşoğlu, S-400 alımının Türkiye-NATO ilişkilerinden çok Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren bir mesele olduğunu belirtti.