Çanakkale'de TKP davası yarın görülecek

Çanakkale’de TKP binasının basılması sonrası gözaltına alınan 9 TKP üyesinin yargılandığı dava yarın başlıyor.

soL - Çanakkale

Geçen yıl Çanakkale’ye 18 Mart "Deniz Zaferi" etkinlikleri için gelen Erdoğan'ı protesto eden TKP, parti binasından "Katile Diktatöre Boyun Eğme" pankartı açmıştı. Bunun üzerine polis, TKP il örgütüne asılan pankartı bahane ederek binayı basmış, kapıyı koçbaşı ile kırarak 9 TKP'liyi gözaltına almıştı. TKP üyelerine açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek. Davanın ardından ise 3 Komünist Parti üyesinin "mala zarar vermek" suçlaması ile yargılandığı dava görülecek.

Bununla birlikte 8 Mayıs günü, Soma’da yaşanan maden faciası sonrası yapılan eylemlerde 2 Komünist Parti üyesi eylemi yönlendirmekten yargılanıyor.

Komünist Parti Çanakkale il örgütü görülecek davalara dair bir açıklama yaptı:

"Tüm işçi, emekçi, ilerici, devrimci ve yurtseverleri desteğe çağırıyoruz.
Dün 3 yoldaşımız saraylardan halka kapatılan meydanlara çıktıkları için usulsüz biçimde tutuklanmıştır.
Usulsüzce ve hiçbir yasal belge göstermeden binamızın kapılarını kıranlar, gözaltına aldıkları yoldaşlarımızı yargılıyor. Taksim’i özgürleştiren yoldaşlarımızı alacağımız güne kadar iktidara dünyayı dar etmeye devam edeceğiz!
Bu ülkenin yurtseverleri, devrimcileri, komünistleri var olduğu sürece baskının, zulmün olduğu yerde buna göğüs gerecek ve halkın umudu olacaktır. 
Yoldaşlarımızın ülkenin dört bir yanında dalgalandırdığı işçi sınıfının orak çekiçli kızıl bayrağını saraylarınızda da dalgalandıracağız"