Bunu da gördük: Site yönetimine Cumhurbaşkanlığı Forsuyla dilekçe

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri, oturduğu site yönetimine dilekçe yazdı, dilekçede cumhurbaşkanlığı forsuna yer verdi.

soL - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri’nin, ikamet ettiği site yönetimine talepte bulunduğu dilekçede Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun bulunması tepki çekti.

Aydınlık’ta yer alan habere göre, Azeri, Mashattan Site Yönetimi’nden, iki ayrı blokta sahip olduğu iki daireye güvenlik nedeniyle araç giriş çıkışlarının sorunsuz şekilde yapılmasını talep etti.

HIRS KÜPÜ

Cumhurbaşkanlığı forslu olarak site yönetimine verdiği dilekçeyle gündem olan Gülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Kolej'de eğitim aldıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi, Endüstri Mühendisliği'nde master yaptı.
Şişecam Holding'de çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. 1994 - 2011 yılları arasında holdingin icra komitesi üyeliğinde görev alırken, holdingin çeşitli gruplarında grup başkanlığı yaptı.
Gülsüm Azeri bu görevlerin ardından, önce Doğan Holding ve ardından İş Bankası'nın hisselerine sahip olduğu, izleyen yıllarda Avusturyalı bir firmaya ardından Cenevre merkezli Vitol'e geçen Petrol Ofisi'nde CEO, Pirelli'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Hırslı kişiliği ile tanınıyor. 
16 Ekim 2018'de Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'na atanan Gülsüm Azeri'nin Şişecam Holding'de görev yaptığı dönemlerin bir özelliği dikkat çekici.

CHP'yle rabıtalı olarak bilinen İş Bankası ve ona bağlı Şişecam Holding, AKP iktidarı döneminde özellikle yurt dışı yatırımlarında hükümetle yakın işbirliği içinde oldu. Ergenekon operasyonlarıyla yoğunlaşan iktidar kavgasının İş Bankası ve Şişecam'a yansımasıysa, daha çok karşılıklı güç tartmalarla geçen bir uzlaşmayla yaşandı.

Gülsüm Azeri, bu döneme damgasını vuran İş Bankası Genel Müdürü ve daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ile birlikte anılabilecek isimler arasında yer alıyor.

Ersin Özince'nin Berat Albayrak yerine maliye bakanlığına atanacağı iddiaları geçtiğimiz aylarda kulislerde gündeme gelmişti.