Bombalı saldırı hazırlığı iddiası: Eş Şebab’ın hedefi Türkiye!

Emniyet, Somali’de Türk heyetinin kaldığı otele saldırı düzenleyen Eş Şebab’ın Türkiye’de bombalı eylemler planladığını birimlerine duyurdu. Türkiye'ye giriş-çıkışı, kaldığı oteli tespit edilen örgüt üyesinin neden yakalanamadığı merak konusu.

IŞİD'in saldırı hazırlığı iddialarının ardından şimdi de Eş Şebab adlı cihatcı örgütün Türkiye'de saldırı hazırlığında olduğu ileri sürüldü. Örgütün Bihaari kod adlı militanının, Somali pasaportu ile Türkiye’ye girdiği, bir otelde konaklayıp Suriye’ye geçtiği belirtildi. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Erdoğan’ın gezisi öncesinde Somali’nin başkenti Mogadişu’ya giden Türk heyetinin konakladığı otelin yanısıra, daha önce THY personeline ile Türk Büyükelçiliği’ne yönelik silahlı saldırılar gerçekleştiren El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünün yeni faaliyetleri tespit edildi. Milliyet’in haberine göre, Eş Şebab’ın Türkiye’de eylem hazırlığı içinde olduğu yönünde bilgilere ulaşıldı. Örgütün Bihaari kod adlı militanının, Somali pasaportu ile Türkiye’ye girdiği, bir otelde konaklayıp Suriye’ye geçtiği belirtildi.

Kimlik bilgileri ve geçişleri kolayca tespit edilen ve basına servis edilen bu ismin nasıl yakalanamadığı merak konusuyken Bihaari'nin yeniden Türkiye'ye giriş yaparak saldırı hazırlığında olduğu ileri sürüldü.