Bodrum Belediye Başkanı: Koronavirüsten ilk kaybımızı verdik

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede koronavirüs kaynaklı ilk ölümün yaşandığını belirterek 'Bodrum’da şu anda pozitif vakalarımız var ve artmaya devam ediyor' dedi.

Muğla Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediyenin sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayınla koronavirüs ve alınan önlemlerle ilgili vatandaşlara seslendi.

BirGün’ün haberine göre, Bodrum’da kesin tanı konan pozitif koronavirüs vakaları olduğunu ve artmaya devam ettiğini açıklayan Aras, durumun ciddi olduğunu belirterek vatandaşlardan durumu ciddiye almasını istedi.

Koronavirüs nedeniyle ilk ölümün 25 Mart gerçekleştiğini belirten Aras, “Bizler her türlü pandemiye karşı mesai harcıyoruz, önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Ancak bunları siz olmadan başaramayız. Bu hastalığının şu anda özel bir tedavisi yok ancak bulunana kadar zaman kazanmak zorundayız. Bu yüzden mümkün olduğunca dışarı çıkmayın evde kalın” diye konuştu.

Vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda defalarca uyaran Aras, “Alınan kararları, yayınlanan genelgeleri zaman geçirmeden sizlere duyurmak için tüm ekibimle çalışmaya devam ediyoruz ve tedbirler alıyoruz. Aksi takdirde 15 gün sonra önlem almak için çok olacak ve eyvah demekten başka yapacak bir şeyimiz kalmayacak. Gelin, biz Bodrum’da sokağa çıkma yasağını kendimiz ilan edelim” dedi.