Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Meclisi toplandı

Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Meclisi toplantısı bin delegenin katılımıyla Ankara'da başladı.

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Türkiye Meclisi toplantısı, sabah saatlerinde Ankara'da başladı.

Meclis'e Türkiye'nin pek çok şehrinde kurulan BHH bileşimlerinin delegeleri katılıyor.

Toplantıda yerel meclisleri temsil eden delegeler söz alıyor. 

Kürsüde söz alan Alper Taş; "Bir daha asla faşizmi örgütsüz karşılamayalım diye, AKP'yi yenmek için BHH'yi kurduk. Bize darbeci diyecekler, bizim tankımızı tomamız yok ama aklımız ve haklılığımız var. 2015 yılı Hazirancılar ile Osmanlıcıların kavgasının yılı olacak...

BHH sen, ben yeri değil, biz diyenlerin yeri olacak. BHH kardeşlik hareketidir, diren Lice diyenlerin, Kürt kardeşlerimizi AKP'nin insafına teslim etmeyeceğiz diyenlerin hareketidir. Duran Kalkan'ın sözleri üzerine söylediklerim soru işareti yaratmış, BHH içtenliğin hareketidir. Kimsenin şüphesi olmasın, anca beraber kanca beraber" dedi.

Soma'da yaşanan iş cinayetinde, patlama sırasında madende olan ve geçtiğimiz günlerde işine son verilen Ercan Çetinbaş kürsüde. Çetinbaş şöyle konuştu; "Bizler yerin binlerce metre altinda madenlerde kazma sallıyoruz, AKP faşizmi emekcilerin ölümünü kader görüyor, BHH bizim hareketimiz, bizim mÜcadelemiz. AKP diktatörlüğüne karşı biz de mücadele edeceğiz, üreten biziz yöneten de biz olacağız."

Komünist Parti MK üyesi Aydemir Güler, Haziran Hareketi’nin kuruluş defterini kapatıp artık ayağa kalkması gerektiğini dile getirdi. Gezi’de direnişe katılan halkın artık kendini ev sahibi hissedeceği bir örgüte ihtiyaç duyduğunu ve bunun Birleşik Haziran Hareketi ile sağlanacağını söyleyen Güler, “Haziran'a belli bir pencereden bakmalıyız. Haziran bizim en önemli deneyimlerimizden biridir. Haziran'ı görmezden gelerek, halk hareketini görmezden gelerek yaşayamayız. Ancak bu hareketin bir siyasi parti olmadığını unutmamaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kuzulugil, toplumsal örgütlenmenin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: Buradan yalnızca heyecanlı değil, ne yapacağımızı bilerek çıkmalıyız. Eğitim boykotu kararı almak yetmez, boykotu örgütlemek gerekir. BHH bir örgüt değil, beraber hareket edebilmektir. Burada temsilciler değil aktivistler olarak bir aradayız, ne yapacağımıza karar vermeye hazır mısınız?

Hakan Gülseven: Örgütlü sapıklık, örgütlü hırsızlıkla karşı karşıyayız. Seçimlere yönelik bir beklenti var ancak bu iş seçimlere kalmayabilir. Emekçi havzalarında örgütlenmeliyiz. İş cinayetlerinde, derelerimize dokunduklarında ayağa kalkacağız. Tayyip duysun, o sarayı başına yıkacağız.

Önder İşleyen: Haziran 2013 sonrasını getirme zorunluluğunu yükledi. Haziran, yükselen mezhepçi faşizme karşı barikat kuranların hareketidir. Haziran bu ülkeye sahip çıkma hareketidir. AKP nerede saldırıyorsa barikatı oraya kuracağız.