Birleşik Haziran Hareketi #CharlieiçinAyakta

Birleşik Haziran Hareketi, Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Taksim'de protesto etti.

Haber Merkezi

Birleşik Haziran Hareketi, Charlie Hebdo saldırısını Fransız Konsolosluğu önünde yaptığı eylemle protesto etti.


Charlie Hebdo saldırısına tepki göstermek için Mis Sokak'ta toplanmaya başlanıldı.

Sık sık "Yobazlığa faşizme karanlığa geçit yok", "Yobazların ipleri AKP'nin elinde" sloganları atılıyor.

Fransız Konsolosluğu önünde #CharlieHebdo için saygı duruşunda bulunuldu.

 

Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Yürütmesi adına Barış Atay, Fransa Konsolosluğu önünde basın açıklamasını okuyor.

Açıklama şöyle:

Dün Paris'te dinci bir örgüte üye oldukları anlaşılan üç kişi tarafından dünyaca ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı sonucunda 12 kişi katledilmiştir.

Aralarında Türkiyeli okurların ve çizerlerin de bulunduğu çok sayıda insan tarafından tanınan ve beğeniyle izlenen karikatüristlerin de katledildiği bu saldırıyı kınıyoruz.

Gericiliğin ve islamcı faşizmin Türkiye'de olduğu gibi dünya üzerinde de giderek saldırgan bir hale geldiği uzun zamandır apaçık görülüyor.

Komşu ülke Suriye'de son yıllarda tanık olduğumuz vahşet ve canilik, islamcı faşizmin gerçek yüzünü açığa çıkaran örneklerden biridir. Burada emperyalist merkezlerin daha "ılımlı" olduğunu söyleyerek desteklediği kesimlerin, Suriye'deki şeriatçı saldırganlığı tek başına üstlenmesi istenen İslam Devleti benzeri oluşumların özürcülüğünü yaptığını da görüyoruz. Yaşadığımız vahşet, emperyalizmin dünya halklarına gerici içinde gerici beğendirmesi çabalarını görmemize engel değildir.

Dün Fransa'da gerçekleştirilen katliam, emperyalistler tarafından desteklenip kollanan islamcı faşizmin sadece Ortadoğu'yu değil, bütün dünya ilericiliğini tehdit ettiğini göstermiştir.

Yakın zamanda görkemli bir direnişle ülkemizdeki gerici diktaya karşı ayağa kalkan Türkiye'nin ilerici güçleri olarak, Charlie Hebdo'ya ve onun nezdinde basın, kültür, sanat, mizah ve özgür düşünce düşmanlığına yönelik saldırıya karşı bugün sokağa çıkıyoruz.

Fransa'daki saldırıyı gerçekleştiren islamcı terör örgütünün ülkemizdeki destekçilerinin açıklamaları aydınlar ve ilerici insanlar tarafından dünyanın hiçbir yerinde ciddiye alınmamalıdır.

Türkiye'nin ilericileri ve devrimcileri Charlie Hebdo'nun yanındadır.

Kahrolsun gericilik, kahrolsun emperyalizm

Yaşasın eşitlik, özgürlük ve kardeşlik.