Bilal Erdoğan'ın doktora hocasından açıklama

Bilal Erdoğan "sadece korkaklar kaçar" diyerek eğitimi için yurtdışında olduğunu savundu. Ancak tez hocası Erik Jones’ın açıklamaları doktora için İtalya’da bulunmasına gerek olmadığını ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi skandallarla anılan oğlu Bilal Erdoğan, eğitimi için yurtdışında olduğunu savunurken, tez hocasından yalanlama geldi. 

Cumhuriyet'in haberine göre, Erdoğan’ın doktora hocası profesör Erik Jones, öğrencilerinin İtalya’da bulunması şartı olmadığını söyledi. Böylece Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleşme kararının tamamen keyfi olduğu ortaya çıktı.

TAMAMEN KEYFİYMİŞ

Cumhuriyet, SAIS’in Avrupa Çalışmaları Bölümü Direktörü Erik Jones ile iletişime geçti. Bilal Erdoğan’ın hocası olduğunu doğrulayan Jones, doktora programının detaylarını bir e-posta ile iletti. Profesör Jones e-postada SAIS’in her yıl 8 doktora öğrencisi kabul ettiğini belirttikten sonra bu kişilerin ilk yıl ABD’nin başkenti Washington’da derslere katılmasının mecburi olduğunu söyledi.

DERS ALMA ŞARTI YOK

Öğrencilerin yeterlilik sınavını geçtikten sonra programı tamamlamak için 9 yılı olduğunu belirten Jones “Bu süreçte öğrencilerin ders alma şartı bulunmuyor. Bu nedenle herhangi bir kampüse devam etmeleri şartı koşulmuyor” dedi. Jones mesajına şu sözlerle devam etti: “Benim kendi doktora öğrencilerim Avrupa ve Kuzey Amerika’nın dört bir köşesinde yaşıyor. Aslında Çin’de ya da dünyanın başka bir yerinde olmaları da fark etmez. Ben öğrencilerimle e-posta, Skype ya da seyahat programlarımız uyuştuğunda yüz yüze görüşüyorum” dedi.