Bilal Erdoğan: Amacım Boğaziçi'ni kazanmaktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, katıldığı canlı yayında "Benim aslında hedefim İstanbul'daki en iyi bölüm Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanmaktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, ilk kez canlı yayına çıktı. A Haber televizyonunda soruları yanıtlayan Bilal Erdoğan, 'İtalya'ya kaçtı' iddialarıyla ilgili konuştu.

Erdoğan, hakkında #BilaleAnlatırGibiAnlat hashtaglerinin ortaya çıkmasına neden olan akıl yürütmelerinin bir örneğini programda da sergileyerek "İtalya'ya kaçtınız mı?" sorusuna; "Salih Bey şimdi neredeyiz? İstanbul'dayız. Bayramda da buradaydım. Hologramla beni buraya ışınlamadılar. Ben vatanımdayım benim başka vatanım yok. Kaçmadım, buradayım"  şeklinde yanıt verdi.

A Haber sunucusunun "Bilal Erdoğan kimdir" sorusuna, Erdoğan şöyle yanıtladı; "1981 yılında İstanbul'da Kasımpaşa'da doğdum. Kaptanpaşa ilkokulunda eğitime başladım. Hamdolsun güzel bir okul hayatı yaşadım. Bayramlarda sokaklarda kızkaçıranlar, torpiller atardık. Çok güzel bir çocukluğum geçti Kasımpaşa'da. 1991 yılında Kartal'da yatılı okula başladım. Beykoz'da yeni bir imam hatip okulu açılmıştı ve oraya gitmek istiyordum. Bu benim tercihimdi ama annem de babam da okulum için teşvik edici oldu. İmam hatibe gittiğim için pişman değilim. Okulda çok aktif bir öğrenciydim. Toplamda 8 yıl yatılı olarak okudum.Kendimi bildim bileli babam siyasetin içindeydi.Babam sürekli çok yoğundu ve babama sitem ederdik" dedi.

'HEDEFİM BOĞAZİÇİNİ KAZANMAKTI'

İmam hatip mağduriyetini anlatan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nden "İstanbuldaki en iyi bölüm" olarak söz ederken şöyle dedi; "Benim aslında hedefim İstanbul'daki en iyi bölüm Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanmaktı. Ancak bu katsayı engeli bizi etkiledi 4 sınıf arkadaşımız başka yerlere geçişler yaptılar. Son sene de şartları değiştirdiler. Yaşanması gereken bir dönemdi. Bizi güçlendirdi. Kız kardeşlerimiz okulda baş örtüsü mağduru oldu. Erkekler de kat sayısı mağduru oldular. Herkesin morali bozuktu. Benim vizyonum yurt dışına çıkmak değildi, Boğaziçi'ne gitmekti. Yabancı dilim de fena değildi. 17-18 yaşında böyle bir sistem bize dur dedi"

KATSAYI YALANI DEVAM

Erdoğan "Neden Türkiye'de okumadınız" sorusuna ise; "Katsayısı mağduru olduğum için. Amacım Boğaziçi Üniversitesi'nde okumak istiyordum. Amerika'dan Indiana Üniversitesi'nden kabul almıştım. Babamın cezaevi çıkışında da burada olamadım" diyerek yanıt verdi.

1998 yılında liseden mezun olan Bilal Erdoğan, katsayı mağduriyeti yaşadığını iddia etse de, İmam Hatip Liselerine katsayı ilk kez 1999 yılında uygulanmaya başlamıştı.