Bahçelievler Katliamı'nın 37. yılı: Uğruna can verdikleri kavganın bayrağı emin ellerdedir

Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 öğrencinin evlerinde vahşice katledildiği Bahçelievler Katliamı'nın üzerinden tam 37 yıl geçerken Behice Boran'ın cenaze törenindeki konuşması hâlâ hafızalarda: Uğruna can verdikleri kavganın bayrağı emin ellerdedir. Düşürülmeyecektir."

8 Ekim 1978 günü, aralarında Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı'nın da bulunduğu faşistler, ODTÜ Elektrik bölümü öğrencisi Serdar Alten, Ankara Devlet Mimarlık Akademisi öğrencisi Hürcan Gürses, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Efraim Ezgin, Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümü öğrencisi Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar ve daha sonra eve gelen iki devrimci Faruk Erzan ve Salih Gevence'yi vahşice katletti.

KATİLLERİ AKP SERBEST BIRAKTI

TİP üyesi devrimci gençlerin katilleri ve arkasındankiler aradan geçen 37 yıl boyunca korundu. Abdullah Çatlı Susurluk'ta ölürken Haluk Kırcı AKP tarafından serbest bırakıldı.

Katliamda yer alan İbrahim Çiftçi, MHP Genel Başkanlığı'na aday olurken diğer iki isim ise AKP'nin 3. Yargı Paketi ile serbest bırakıldı.

BORAN'IN KONUŞMASI

Katliamın ardından düzenlenen cenaze töreninde Behice Boran'ın yaptığı konuşma hâlâ hafızalarda:

"Kısa ama anlamlı, değerli bir yaşam sürdürdüler. Birgün öleceklerse neyin uğruna öleceklerini bildiler. Bu içerikle ve bilinçle yaşanan bir yaşam yıllar olarak kısa olsa da dolu bir yaşam, olgun bir yaşamdır. Uzun, boş, anlamsız yıllarla süren yaşamlarla hiçbir zaman olmadığı kadar.

İşçi ve emekçi sınıfların, ilerici yurtsever güçlerin mücadelesi sürdükçe ve zafere ulaştıktan sonra bu arkadaşlarımız ve şehit düşmüş diğer arkadaşlarımız, bu mücadele ve zafere yapmış oldukları katkılarla sonsuza dek yaşayacaklardır. Rahat uyusunlar. Uğruna can verdikleri kavganın bayrağı emin ellerdedir. Düşürülmeyecektir."