Avukatlardan Onur Kılıç için basın açıklaması

İzmir'de Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Onur Kılıç'ı savunan avukatlar bir basın açıklaması yaptı.

soL - İzmir

Onur Kılıç’ı savunmak için başvuran yaklaşık 500 avukat adına bir basın açıklması yapıldı.

İzmir Adliyesi önünde toplanan avukatlar, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının adliye etrafında basın açıklamasını yasaklamasına rağmen bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında, “Onur Kılıç, o sabah gözaltına alınmasaydı, akşam ülke geneline yayın yapan bir TV programında Laik ve Bilimsel Eğitim için Ayaktayız kampanyasını ve Eitim Boykotunu anatacaktı" denirken, Onur Kılıç'ın ve Birleşik Haziran Hareketi'nin, Cumhurbaşkanı'na "hürmet etmediği" gerekçesiyle İzmir Valiliği tarafından hedef gösterildiği hatırlatıldı.

Onur Kılıç’ın Terörle Mücadele Polisleri tarafından gözaltına alınmasını ve Özel Görev ve Yetkili Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasının hiçbir yasal tarafı olmadığını iddia eden avukatlar, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun tutuklanmayı gerektirmediğini, Onur Kılıç’ın ÖDP PM üyesi olması nedeniyle, suçlandığı fiiilden dava açılabilmesi için Adalet Bakanı’nın izni gerektiğini belirtiler.

"Onur Kılıç yalnız değildir!" sloganlarıyla basın açıklaması sonlandırıldı.