Atina’da Suriye etkinliği: Komünistler omuz omuza

Yunanistan Komünist Partisi, Suriye’deki emperyalist müdahale ve savaşa karşı bir etkinlik düzenledi. 15 Aralık’ta düzenlenen etkinlikte Komünist Parti adına Kemal Okuyan, Suriye Komünist Partisi adına Amar Bagdaş, Rusya Komünist İşçi Partisi adına Viktor Tyulkin birer konuşma yaptı.

Haber Merkezi

Suriye'de süren saldırganlığa karşı Atina'da komünistler bir araya geldi. 15 Aralık'ta düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yapan YKP Genel Sekreteri Dimitris Koustumbas Suriye’de yaşanan savaşın nedenlerine değinirken, krizin çözümü için atılan adımların yeni gerilim ve savaşlar getireceğini, bölge halklarının örgütlenmek ve uluslararası tekellere karşı dikilmek dışında bir seçeneklerinin olmadığını vurguladı.

Etkinliğe Komünist Parti adına katılan Kemal Okuyan’ın yaptığı konuşmanın bir bölümü şöyle:

Bugün kendi egemen sınıflarının çıkarları doğrultusunda bölgede ABD ile onun müttefikleri ile mücadeleye girişen Rusya ve İran gibi ülkelerin varlığı ve askeri-siyasal dengeleri değiştirmesi Suriye halkının direnişini gölgelememeli. Biz yakından biliyoruz ki, Suriye’deki oyunu bozan asıl güç, teslim olmayan, terörist saldırılara boyun eğmeyen Suriye halkıdır.

Biz komünistlerin yegane müttefiki onlardır. Şu ya da bu emperyalist ülkeyi, şu ya da bu burjuva iktidarını ötekine tercih etmek durumunda değiliz. Biliyoruz ki, iyi kapitalist ülke yok, halkların yararına bir burjuva hükümet yok. Biz komünistler için son tahlilde Obama, Merkel, Çipras, Erdoğan, Putin aynı sınıfın temsilcisidir. Bu sınıf da emekçi halkın düşmanı kapitalist sınıftır. 

Türkiye’de Komünist Parti, başından beri Suriye halkının yanında durdu. Türkiye’de siyasi iktidarın örtülü operasyonlarını teşhir etti. Arap Baharı denilen emperyalist tezgahın içyüzünü geniş kitlelere anlattı. Mitingler düzenledi, Suriye halkı ile dayanışma kampanyaları gerçekleştirdi. Başka güçlerin de benzer çabaları sayesinde bugün Türkiye’nin Suriye politikasını dönük ülkede ciddi bir tepki var. 

Ancak bu yetmez. 

Türkiye’nin Irak, Suriye ve Kıbrıs’taki askeri varlığının sona ermesi için mücadeleye devam.

Türkiye’ye gelen 2 milyonu aşkın Suriyeli göçmenle dayanışmak, kalıcı olanların Türkiye işçi sınıfının parçası haline geldiği gerçeğiyle hareket etmek, onları örgütlemek için mücadeleye devam.

Emperyalizmin iç çelişkilerinin ürünü olan ve giderek tırmanan savaş tehdidine karşı mücadeleye devam.

NATO’ya, Avrupa Birliği’ne karşı mücadeleye devam.

Etnik ve mezhep savaşlarına karşı mücadeleye devam.

ABD ve müttefikleri tarafından palazlandırılan IŞİD ve benzeri İslamcı örgütlere karşı mücadeleye devam.

Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa, İslamofobiye karşı mücadeleye devam.

Ülkemizdeki gerici diktatörlüğe karşı mücadeleye devam.

Yunanistan emekçi halkıyla, onun öncü partisi KKE ile işbirliği ve ortak mücadeleye devam.

Kapitalizme karşı sosyalizm için mücadeleye devam.

Etkinlikte Suriye, Rusya ve Türkiye’den ezgiler seslendirilirken, kapanışta hep bir ağızdan Enternasyonal söylendi.