'Artık netleşti, Türkiye erken seçime gidiyor'

Koalisyon tartışmaları yeniden ülke gündemine girmeye başlarken AKP'li yazarlardan Abdülkadir Selvi, "Artık netleşti. Türkiye erken seçime gidiyor" dedi.

Haber Merkezi

Erken seçim tartışmaları yeniden gündemin üst sıralarına çıkmaya başlıyor. Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, erken seçimin Mart ayında yapılabileceğini, bu zamana kadar AKP'nin iktidarda kalacağını ileri sürdü.

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi ise bugün kaleme aldığı yazısında "erken seçim netleşti" dedi.

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

Bütün yollar erken seçime

Artık netleşti.
Türkiye erken seçime gidiyor.
MHP'li Semih Yalçın, erken seçim şartıyla kurulacak AK Parti azınlık hükümetine destek verebileceklerini açıkladı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı tarih olarak Kasım ayını gösterdi.
“Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar” dedi.
Semih Yalçın daha sonra sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, yeni bir açıklama yaptı.
“Partimizin herhangi bir 'azınlık hükümeti' seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir”
MHP'de Devlet Bahçeli son sözü söylemeden ihtiyatlı olmalı. O nedenle Semih Yalçın'ın ne ilk açıklaması ne de daha sonra yaptığı, düzeltme de referans olarak alınamaz.
Ama 15 Kasım'da erken seçim yapılmasını ilk olarak MHP lideri Bahçeli önermişti. O nedenle Semih Yalçın'ın ilk açıklaması, Bahçeli ile çelişmiyor.
Bahçeli, MYK üyeleri ve milletvekilleriyle yaptığı toplantıdan sonra, “15 Kasım ve sonrasında seçimi bekleyebiliriz" diye açıklama yapmıştı. Ama MHP lideri daha seçim gecesi yaptığı açıklamada “Erken seçim” ihtimalinin altını çizmiş ve ”Ne zaman olursa, erken seçim olur” demişti.
Bahçeli'nin erken seçim tekliflerini dikkate almak lazım.

***

AK Parti'nin erken seçimden tek başına iktidar olarak çıkıp çıkmayacağı belli değil. Ama denemek istiyorlar.
Seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yapabilmek için erken seçim kararının alındığı konjonktürü görmek lazım. 2015 yılının başında 7 Haziran'dan koalisyon çıkacağını rüyanızda görseniz inanır mıydınız? O nedenle Türkiye'nin hangi koşullarda seçime gittiğini görmeden erken seçim sonucunu tahmin etmek mümkün değil.
Gelinen aşama koalisyon için umut verici değil.
“Bütün yollar Roma'ya çıkar” misali Ankara'da tüm yollar, “Erken seçime” çıkıyor.